dissabte, 6 d’agost del 2011

Pastís Mousse de Maduixes i un poc de descans

































Per fi han arribat les vacacions, ja era hora! Després d'un any bastant atarullat en tenia moltes ganes, i més de viatjar, enguany torn a Itàlia, un país que allotja meravelles (i més del meu camp, història i art). Els racons de Venècia i Ravenna ens esperen! Per tant, el bloc quedarà inactiu per un temps (exceptuant certes entrades programades dels reptes mensuals).


Però abans del descans desitjat public un pastís mousse de maduixa, fresquet, ideal per a l'estiu. La recepta que segueixo és la del pastís de violeta i el de taronja que he fet altres vegades, variant-ne el sabor. El vaig fer per un sopar i la veritat és que va agradar bastant, és cremós i suau amb aroma a confitura de maduixa casolana.

Ingredients

Base
- 150 gr de galletes maria
- 60 gr de mantega
- 1 cullerada de llet

Mousse
- 400 ml de nata líquida
- 300 gr de formatge en crema
- 150 gr sucre
- 2 Cd de confitura de maduixa
- 6 làmines de gelatina
- 1/2 tassó de llet

Cobertura
- 150 ml aigua
- 3 làmines de gelatina
- Confitura de maduixa

Per la base: picam les galletes maria, hi afegim la mantega derretida i la cullerada de llet. Ho remenam bé i posam a la base d'un motlle desmoldable prement bé. Ho deixam a la gelera.

Pel mousse: Muntam la nata i hi afegim la confitura de maduixa i el sucre. Posam la gelatina en remull. Encalentim la llet al foc i hi posam la gelatina perquè es fongui. Un cop fosa, hi afegim el formatge i mesclam bé. Posam aquesta mescla amb la nata i batem uns minuts perquè es faci homogènia. Disposam dins el motlle i deixam a la gelera dues hores.

Per la cobertura: Posam la gelatina en remull. Posam l'aigua al foc amb la gelatina, el sucre i la confitura de maduixa al gust (jo vaig posar la resta del pot que vaig emprar, petit d'uns 200 ml). Quan és calent ho llevam del foc i deixam refredar un poc. Disposam la cobertura un cop sigui teba.

Deixam el pastís la gelera unes hores perquè cualli, desmotllam i llest per a servir!

Ens veiem a la tornada!

4 comentaris:

  1. Com a historiadora de l'art sóc una autèntica enamorada d'Itàlia, o sigui que gaudeix moltíssim guapa!!
    Jo em quedo per aquí amb un tros del teu fantàstic mousse!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Vaja doncs compartim professió! jo també sóc historiadora de l'art, i sí, a Itàlia hi ha tant per veure!

    ResponElimina
  3. Quina pinta més bona te!!! Que passis unes bones vacances!! :)

    ResponElimina