dissabte, 11 de maig del 2013

Basboussa

































Fa unes setmanes vaig veure aquests pastissets, Basbaoussa, al bloc Receptes de cuina del Marroc i em vaig quedar amb ganes de preparar-los, vaig comprar els ingredients (bàsicament sèmola, que no en tenia) i m'hi vaig posar. Són uns pastissets molt fàcils de fer, com són amb iogurt, aquest serveix per a mesurar la resta d'ingredients. I a més són boníssims, dolços, mulladets amb almívar i amb el gustet de la flor de taronger, una delícia!

Ingredients
Bescuit
2 iogurts grecs
2 pots de sèmola
2 pots de sucre
1 pot oli de gira-sol
2 ous
1/2 sobre de llevat químic

Almívar
200 ml aigua
150 gr sucre
1 Cd d'aigua de flor de taronger

Ametlles o coco ratllat per decorar


Preparació

Encenem el forn a 180º. Mesclam tots els ingredients del bescuit fins que la massa sigui homogènia. Ho abocam a un motlle rectangular engreixat o bé amb un paper vegetal. Ho enfornam (foc de baix fins que pugi i després dalt i baix) durant 20 o 30 minuts, fins que sigui cuit. Ho traiem i deixam refredar.

Preparam l'almívar posant al foc l'aigua el sucre i l'aigua de flor de taronger, que bulli un temps fins que la consistència sigui un poc més espessa. El deixam refredar.

Quan el bescuit i l'almívar són freds, regam el pastís amb l'almívar. I per sobre ho podem decorar amb ametlles o coco ratllat. Ho deixam estabilitzar i després ho tallam a quadradets.




7 comentaris:

  1. t'han quedat de luxe!!!! estic contentíssima que t'hagi agradat la recepta i que l'hagis fet i millorat... amb el coco mmmmmm!!!
    una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Georgina! la veritat és que és tan bona de fer i tan gustosa que en podria fer cada dos per tres jeje Gràcies per la recepta :) Una abraçada!

      Elimina
  2. Ficou lindo,adorei e vou levar a receita.
    bsj

    ResponElimina
  3. No els coneixia però amb aquests ingredients han de ser boníssims.
    Petonets :-)

    ResponElimina
  4. T'espera un premi al nostre blog, felicitats!!!

    ResponElimina
  5. Quin goig que fan i qué bons han de ser! M'agrada molt presentar-los així en trossets com si fossin pastissets individuals. Preciosos!
    Per cert, quina passada de layer cake! :-D
    Petons

    ResponElimina