diumenge, 28 d’abril del 2013

Pa de plàtan

 































Amb els dies que fa darrerament, plujosos i grisos, no fa moltes ganes de sortir de casa... i aprofitant-ho he fet una nova recepta del llibre Las recetas de la pastelería Hummingbird, de nou un encert! Aquest es presenta com a "pa de plàtan", segurament per la forma de pa de motlle, encara que és un bescuit, aromàtic i no excessivament dolç, ideal per berenar o prendre amb un te. Segons ens recomana al llibre, és millor emprar plàtans madurs.

Ingredients

270 gr sucre moreno
2 ous
200 gr plàtans aixafats
280 gr farina
140 gr mantega
1 cdt llevat químic
1 cdt bicarbonat
1 cdt canyella molta
1 cdt gingebre molt

Encalentim el forn a 170º.

Posam el sucre i ous a una amassadora elèctrica amb barnilles (tipus KA) i batem fins que estiguin mesclats. Incorporam els plàtans aixafats i la mantega fosa, mesclam bé.

Agregam a la preparació anterior la farina, llevat, bicarbonat, canyella i gingebre. Mesclam fins que tots els ingredients estiguin incorporats.

Disposam la mescal dins un motlle rectangular (jo vaig emprar un de bundt cake), que prèviament haurem untat amb oli o margarina. Enfornam de 45 a 60 min, fins que sigui cuit (feiem la prova de l'escuradents, si surt net està fet). Deixam refredar  i desmotllam.


8 comentaris:

  1. Que rico :) tiene muy buena pinta, me llevo un trocito para merendar!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponElimina
  2. Ei, ha de ser ben bo. M'encanten les postres amb plàtan i aquest pa fa molta gola. A mi també m'ha anat molt bé el receptari de la Hummingbird. De moment estic contenta amb tot el que he provat. Quan tasti aquest esper que n'acabi igual de contenta.

    ResponElimina
  3. Tens unes receptes fantàstiques!!! Fa molt poquet que he descobert el teu bloc però el trobo molt interessant!! Per això l'he nominat per un premi. Espero no et sabrà greu. Si ho creus convenient pots donar-hi un cop d'ull al meu bloc: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/p/gratitud.html
    Salutacions i...tornaré

    ResponElimina
  4. Hola Dolors, benvinguda! i moltes gràcies per seguir-me i per la nominació! Ara visitaré el teu bloc :)



    ResponElimina
  5. No l'he provat mai el pa de plàtan, però he vist moltes receptes i queda amb un color preciós i una molla ben sucosa.
    És veritat que amb el temps que està fent, ve de gust remenar a la cuina i preparar postres de forn ;-)

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Sempre m'oblido del plàtan quan preparo dolços i molt malament. Té una pinta divina!!
    Petonets bonica

    ResponElimina