dilluns, 3 de desembre del 2012

Moixets de colors

































Avui vos presento unes galetes la mar de divertides en honor als reis de la casa, els nostres dos moixos! Realment no tenen nom (els deim gatito i gatita) perquè són moixos "convidats", els estem guardant per un temps, però ja s'han fet amb el nostre afecte i s'aprofiten per a presidir els llocs més privilegiats de la casa (sofàs, llit, cadires, etc.). Fa una setmana vaig descobrir a una tenda de resbosteria prop de casa un motlle en forma de cara de moix, i me va fer molta gràcia, així que ahir el vaig posar en pràctica. Me feia ganes provar de fer galetes de colors, cosa que havia vist a diferents blocs, així que res, aquí us deixo una recepta molt fàcil i graciosa per a fer unes galetes colorejades i decorades amb glasa que poden ser ideals per a un aniversari o festa (realment aquestes se les menjaran els meus germans jeje).

Ingredients (30 galetes)

Galetes
250 gr farina
1 ou petit
125 gr mantega (sense sal)
150 gr sucre
1/2 cdt sal
1/2 cdt llevat químic
1/2 cdt essència de vainilla
2 gotes d'essència d'ametlla amarga
1 gota de colorant lila en gel (Americolor)
1 gota de colorant rosa en gel (Americolor)

Glasa
1 blanc d'ou
1/2 cdt cremor tàrtar
Sucre glacé
1/2 essència de vainilla incolora

































Primer batem amb la KA o barnilles elèctriques la mantega fosa amb el sucre, fins que blanquegi. Hi afegim les essències i l'ou, seguim batent. En un bol apart mesclam la farina amb el llevat i l'anem incorporant poc a poc a la mescla anterior. Finalment amassam una mica amb les mans i dividim la massa en dues parts iguals. 

Encenem el forn a 180º. Cada una de les parts les afegim el colorant i amassam fins que culli un color homogeni. En una superfície enfarinada aplanam amb el rodell la massa i anam tallant amb el talladors les galetes, les disposam sobre un paper vegetal de la safata del forn. Enfornam les galetes uns 5-7 minuts, sense que es daurin massa. Les traiem i deixam refredar.

Feiem la glassa mesclant la clara d'ou amb l'essència i el cremor tàrtar. Anam afegin sucre glacé i batent fins que la consistència sigui com a pasta de dents blana. Enplenam una màniga pastissera amb boqueta fina i decoram les nostres galetes al gust (jo els vaig fer nas, ulls, bigotis i orelles). Deixam assecar la glasa i llestes!































Els homenatjats

El lloc preferit: la terrassa


"Gatita" prenent el sol

































"Gatito" en plena caça

4 comentaris:

  1. quin passada de gatets!! són maquíssims!!! Haig de fer-li al meu gatet galetes també!

    ResponElimina
  2. Quin parell de moixos més preciosos! qui ho diria que estan de convidats... ajaja!! i les galetetes super xules! jo també em vaig atrevir a colorejar la massa fa ben poquet i el resultat m'agrada molt!

    Muua!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Bibiana! Sí, m'ha agradat l'experiència amb les galetes de colors!!

      Elimina