dissabte, 8 de desembre del 2012

Coques de patata amb anís

































Avui un clàssic de la cuina mallorquina, les coques de patata, típiques de Valldemossa i molt pròpies del temps d'hivern, són fantàstiques per prendre amb xocolata desfeta. La recepta és dels mestres de Bojos per la cuina, du un poc de feina i sobretot bastant de temps de tovat, però val ben la pena! són unes coques molt esponjoses, no massa dolces i amb aroma a anís, una delícia! Si les provau de fer, no serà la primera vegada!

Ingredients (25 coques petites)
200 gr patata bollida
3 ous
125 gr mantega
200 gr sucre
25 gr llevat de forner
200 ml llet
500-600 gr farina de força
2 cdt llavors d'anís
Sucre en pols

































1. Passam la patata bollida per un passa-purés, o bé pel túrmix. La mesclam amb el sucre i la mantega fosa amb la KA o barnilles elèctriques.

2. Disolem el llevat en la llet, que ha de ser teba. Ho incorporam a la mescla anterior.

3. Anam afegint els ous d'un en un, fins que s'integrin en la mescla.

4. Finalment anam afegint la farina poc a poc, fins que es crei una massa un poc aferradissa. Hi afegim les llavors d'anís i amassam durant uns 10 minuts.

5. Deixam tovar la massa dins un bol tapat durant un parell d'hores (fins que dupliqui el volum).

6. Transcorregut el temps, l'amassam de nou i anam fent petites bolles (com una mandarina petita) i les dipositam sobre la safata del forn amb paper vegetal. 

7. Deixam les llaunes amb les bolles de massa dins el forn apagat perquè tovi de nou, aquesta vegada unes 5-8 hores o tot el vespre.

8. Quan ja són ben toves, les traiem del forn, l'encenem a 170º  i quan és calent coem les coques (calor dalt i baix) durant uns 10 minuts, fins que siguin lleugerament daurades, si les volem esponjoses no les hem de coure massa.

9. Les deixam refredar i els posam per sobre sucre en pols.






6 comentaris:

  1. Ostres, m'encanten! Havia buscat receptes i totes portaven saïm, aquesta fantàstica si es fa amb mantega, així en Xavi en podrà menjar! :D
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Gostei tem um interior delicioso e com batata ficaram de certeza bem macios.
    bom fim de semana
    bjs

    ResponElimina
  3. T'han quedat precioses! I la textura, molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! sempre que segueixo receptes vostres em surten bé! jeje

      Elimina