Avui un clàssic de la cuina mallorquina, les coques de patata, típiques de Valldemossa i molt pròpies del temps d'hivern, són fantàstiques per prendre amb xocolata desfeta. La recepta és dels mestres de Bojos per la cuina, du un poc de feina i sobretot bastant de temps de tovat, però val ben la pena! són unes coques molt esponjoses, no massa dolces i amb aroma a anís, una delícia! Si les provau de fer, no serà la primera vegada!
Ingredients (25 coques petites)
200 gr patata bollida
3 ous
3 ous
125 gr mantega
200 gr sucre
25 gr llevat de forner
200 ml llet
500-600 gr farina de força
2 cdt llavors d'anís
Sucre en pols
1. Passam la patata bollida per un passa-purés, o bé pel túrmix. La mesclam amb el sucre i la mantega fosa amb la KA o barnilles elèctriques.
2. Disolem el llevat en la llet, que ha de ser teba. Ho incorporam a la mescla anterior.
3. Anam afegint els ous d'un en un, fins que s'integrin en la mescla.
4. Finalment anam afegint la farina poc a poc, fins que es crei una massa un poc aferradissa. Hi afegim les llavors d'anís i amassam durant uns 10 minuts.
5. Deixam tovar la massa dins un bol tapat durant un parell d'hores (fins que dupliqui el volum).
6. Transcorregut el temps, l'amassam de nou i anam fent petites bolles (com una mandarina petita) i les dipositam sobre la safata del forn amb paper vegetal.
7. Deixam les llaunes amb les bolles de massa dins el forn apagat perquè tovi de nou, aquesta vegada unes 5-8 hores o tot el vespre.
8. Quan ja són ben toves, les traiem del forn, l'encenem a 170º i quan és calent coem les coques (calor dalt i baix) durant uns 10 minuts, fins que siguin lleugerament daurades, si les volem esponjoses no les hem de coure massa.
9. Les deixam refredar i els posam per sobre sucre en pols.
Ostres, m'encanten! Havia buscat receptes i totes portaven saïm, aquesta fantàstica si es fa amb mantega, així en Xavi en podrà menjar! :D
ResponEliminaPetonets
Sandra
Prova-les que segur que t'agraden!!
EliminaPetons!
Gostei tem um interior delicioso e com batata ficaram de certeza bem macios.
ResponEliminabom fim de semana
bjs
Obrigado! Bom fim de semana!
EliminaT'han quedat precioses! I la textura, molt bé.
ResponEliminaGràcies!! sempre que segueixo receptes vostres em surten bé! jeje
Elimina