divendres, 20 d’abril del 2012

Mousse de xocolata blanca amb fruits vermells

































Avui tenia un sopar i m'ha tocat fer el postre, bé, més bé he estat jo la que l'ha volgut fer jejeje. He pensat en fer un postre no massa pesat, així que he triat una mousse de xocolata blanca i fruits vermells, dos sabors que combinen molt bé, la dolçor de la xocolata blanca contrasta amb l'acidesa dels fruits vermells, una delícia, i molt fàcil de fer.

Ingredients (8 unitats)

Per al mousse de xocolata blanca
* 400 gr xocolata blanca
* 4 ous
* 100 ml llet
* 100 gr mantega
* 1 cdt essència de vainilla

Per al coronament de fruits vermells
* 200 gr fruits vermells (congelats)
* 400 ml almívar
* 1 cdt essència de vainilla
* 3 làmines de gelatina neutra

































Primer hem de preparar la mousse de xocolata blanca. Per això fonem la xocolata i la mantega (ho podem fer al microones en intervals curts perquè no es cremi) i ho barrejam bé. Hi agregam la vainilla i la llet, remenam de nou. Separam els blancs i vermells dels ous, els vermells els afegim a la mescla anterior i els blancs els muntam a punt de neu amb les barnilles elèctriques. Quan ja són pujats agregam les dues masses i ho batem una estona amb les barnilles fins que quedi una massa densa i esponjosa. Dipositam la mousse dins tassonets i ho deixam a la gelera unes hores. 

Passat el temps feiem la cobertura de fruits vermells. Descongelam els fruits vermells i els mesclam amb una part de l'almívar i l'essència de vainilla. La resta d'almívar (uns 200 ml) l'encalentim i fonem la gelatina a dintre, quan és fosa ho mesclam amb la mescla dels fruits vermells. Com és teba ja ho podem posar sobre la mousse, dipositant unes cullerades a cada tassonet i deixant-ho a la gelera fins que quatlli.

Bon profit!

6 comentaris:

  1. Que fàcil i que apetitòs que es veu ! Jo també soc molt fan dels fruits vermells congelats. Van be per a tot.

    Hauràs quedat de meravella al sopar :)

    ResponElimina
  2. Aquesta la he de provar! me la apunto per fer-la un dia d'aquets! gràcies!

    ResponElimina
  3. Es veu una receta fantàstica, d'aquelles que no fallen i deixen amb la boca oberta! Apuntada!
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina