Avui tenia ganes de menjar flams! I per fer-ne uns un poc diferents, he aprofitat una llet de soja que tenia mig abandonada al rebost, mai havia fet flams amb llet que no fos de vaca i la veritat és que el resultat m'ha encantat. Els flams els he aromatitzat amb vainilla, bocinets de poma i el toc de caramel que no pot faltar. Un postre senzill, lleuger i fàcil de fer, què més podem demanar? Aquí teniu la recepta.
Ingredients
* 500 ml llet de soja
* 4 ous
* 2 Cd essència vainilla
* Ratlladura de pell de llimona
* Sacarina líquida
* Caramel o sucre cremat
* 1 poma
La seva preparació és ben senzilla. Mesclam la llet de soja amb l'aroma de vainilla, la ratlladura de pell de llimona i la sacarina líquida. En cas que emprem sucre haurem d'encalentir un poc la llet perquè el sucre es foni bé. Batem els ous i els incorporam a la mescla anterior, mesclam bé. Pelam i tallam la poma a daus petits. Dins cada motlle de flam posam un poc de caramel, jo n'he emprat un de Royal que ja ve fet, però sinó podem fer un poc de sucre cremat. A continuació posam els bocinets de poma dins els motlles i agregam la mescla de llet i ous. Enfornam al bany maria durant una mitja hora a 170º, fins que són quatllats i daurats. Deixam refredar i ja tenim els nostres flams.
Bon profit!
Ohh! no n'he fet mai, tot i que m'agraden molt i al meu xicot encara més!! aquests teus semblen els del típic restaurant cassolà... Mmm!!!!
ResponEliminaL'aigua es posa a temperatura ambient al forn o ja ha de ser calenta?
Els faréeee!! :D Gracies guapa!
Hola Bibiana! doncs és un dolç la mar de fàcil de fer. Jo l'aigua per fer al bany maria la poso a temperatura ambient.
EliminaADOREI ESSES FLANS FICARAM LINDOS DEMAIS.
ResponEliminaBJS
Obrigado!
EliminaEls flams de poma m'encanten... i amb llet de soja? Tinc una bona amiga a qui li he de fer, què bons!
ResponEliminaPetonets reina
Sandra
A mi me van agradar molt amb llet de soja, ara els vull provar de fer amb llet de civada.
EliminaPetons!
Han d'estar deliciosos!! Jo ja fa temps que no preparo plams, així que m'animaré amb aquest!
ResponEliminaPetons
Gràcies, sí són ben bons. Ja me diràs si t'agraden si els fas.
ResponElimina