divendres, 10 de febrer del 2012

Rolls farcits amb llavors de gallaret

































Avui vos duc un dolç especial que he fet fa poc. A la tenda Müller de Palma vaig comprar un preparat de llavors de gallaret, farciment típic de la rebosteria alemanya, el backfertige mohnfülling, de la marca Edeka. A la zona de centreeuropa es solen fer pastissos amb aquest farcit que poden tenir forma de rosca o de pastís de capes. Vaig decidir provar de fer els rolls seguint les instruccions del mateix paquet i el resultat m'ha encantat, un farciment boníssim, dolç i amb un gustet fantàstic. 

Ingredients

Massa
* 500 gr farina
* 1 ou
* 100 gr mantega
* 150 gr sucre
* 250 ml llet
* 1 paquet de llevat de pa sec
* 1 polsí de sal
* Ratlladura de llimona
* 1 cdt de essència de vainilla
* 1 canotet de canyella
* Pell de taronja

Farcit
* 1 paquet de preparat de llavors de gallaret
* 1 ou
* 50 gr mantega
* 40 gr ametlla molta
* 100 gr melmelada de taronja
* 3 Cd de panses

Glasejat de Canyella
* 125 gr sucre glacé
* 1 cdt canyella
* 1-2 Cd d'aigua

Per a la massa primer hem de bollir la llet amb la canyella i la pell de taronja, la deixam refredar. Mesclam la farina amb la sal i el llevat. Incorporam la llet quan és teba (abans llevam la canyella i la pell de taronja), l'ou batut, el sucre, la ratlladura de llimona i l'essència de vainilla. Ho amassam durant uns 10 minuts. A continuació afegim la mantega en pomada i seguim amassant durant uns 15 minuts. Deixam tovar la pasta durant una hora o fins que dupliqui el volum. 

Mentre podem fer el farcit. Mesclam el preparat de llavors de gallaret amb la mantega fosa. Incorporam l'ou batut, l'ametlla, la melmelada i les panses i mesclam bé. Reservam.

Quan la massa és tovada l'extenem sobre una superfície enfarinada i feiem un rectangle. El farcim amb la mescla de les llavors de gallaret, deixant un poc d'espai als marges. Anam enrotllant fent la massa d'un extrem a l'altre. Quan tenim el rotlle el tallam en porcions d'uns 8 cm i les disposam sobre un paper vegetal dins la safata del forn, separades perquè augmentaran de volum. Deixam tovar els rolls dins el forn durant una hora. Quan són tovats els traiem i encalentim el forn a 180º. Els podem pinzellar amb ou batut. Quan és calent enfornam els rolls durant una mitja hora. Els traiem i deixam refredar.

Per al glasejat mesclam els ingredients fins obtenir un glasejat líquid però un poc consistent. Quan els rolls són freds els posam un poc de glasejat per sobre amb una cullera. Ho deixam reposar un poc i ja són llests!


6 comentaris:

  1. Ohh!!! quina delícia pel paladar!! aquest glassejat traspassa la pantalla... M'encanta i molt!!

    ResponElimina
  2. Que bons! semblen ben cruixentets... aquest preparat de llavors de galleret no el conec, tot i que de llavors de galleret en faig servir sovint quan faig pa.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Les llavors de gallaret tenen tants usos, m'encanten!

      Elimina
  3. Tenen una bona pinta! Jo, com l'Alba, les llavors de gallaret pel pa o per decorar, però aquest preparat s'ha de provar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Idò si, has de provar aquest farcit, segur que no et decebrà! ;)

      Elimina