divendres, 17 febrer de 2012

Cols de Brusel·les gratinades

































L'altre dia vaig comprar cols de Brusel·les, feia molt de temps que no en menjava i me va fer ganes fer-les d'alguna manera diferent. Me vaig decidir per fer-les gratinades al forn amb beixamel i formatge, i la veritat és que va ser un plat que me va agradar bastant, ideal per acompanyar carn. Aquí vos deix la recepta.

Ingredients

* 500  gr cols de Brusel·les
* 2 Cd farina
* 1 raig d'oli d'oliva
* 1 tassó de llet descremada
* 60 gr de formatge mozzarella ratllat
* Nou moscada
* Prebe bo
* Sal

Primer hem de netejar les cols i posar-les a bullir en aigua amb un poc de sal, durant uns 15 minuts. Quan són fetes, les traiem i colam, les reservam. Mentre anam fent la beixamel, torram la farina durant uns minuts a una pella, alerta que no se cremi! i seguidament anam agregant la llet, poc a poc i sense deixar de remanar. Afegim la nou moscada, prebe bo i sal al gust. Deixam coure a foc baix fins que tengui la consistència desitjada, i sense deixar de remenar perquè no s'aferri. Quan la beixamel és feta, aturam el foc. Dins un motlle o font per al forn posam un raig d'oli d'oliva, les cols de Brusel·les i la beixamel per sobre. Finalment ho cobrim amb formatge mozzarella ratllat. Ho ficam al forn, preencalentit a 180º, en mode graella (de dalt) i ho gratinam durant uns minuts fins que el formatge és fos i un poc torradet per damunt. Serviem calent.

2 comentaris:

  1. Quin plat més bo!!! Jo no tinc costum de comprar aquestes cols, però amb els seus parents bròquil i col-i-flor, surt un plat boníssim!
    La fotografia és maquíssima!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Sí, amb bròquil i col-i-flor també ho he tastat i és ben bo!

      Petons!

      Elimina