diumenge, 5 de febrer de 2012

Layer Cake de Xocolata

































Quan vaig veure el layer cake de xocolata de El Rincón de Bea me vagi quedar pasmada, quina cosa més maca! i quina pinta! Així que vaig reservar la recepta per fer-la prest, i va arribar el dia, l'aniversari del meu al·lot, com a regal de rebosteria un bon layer cake de xocolata. L'elaboració dels layer cakes és un poc costosa, du temps i feina, però val la pena! Aquest és un pastís per llepar-se els dits, de xocolata amb cobertura de formatge i nata, tot un pecat! De layers no n'he fet massa, només el Rainbow Layer Cake i el German Layer Cake, aquesta és la primera vegada que no he emprat fondant per a cobrir-lo i m'agrada més a l'hora de menjar, però l'acabat és més dificil d'aconseguir, encara me queda mooolta de pràctica.


 































 Ingredients

Bescuits de xocolata
* 200 gr xocolata de cobertura
* 170 gr mantega
* 350 gr sucre moreno
* 3 ous
* 370 gr farina
* 1 i 1/2 cdt llevat químic
* 1 i 1/2 cdt bicarbonat
* 1/2 cdt sal
* 400 ml llet
* 2 cdt essència de vainilla

Cobertura de nata i formatge
* 500 ml nata (35% MG)
* 100 gr formatge en crema
* 150 gr sucre glacé
* 2 cdt essència de vainilla incolora

Buttercream de xocolata
* 125 gr mantega
* 250 gr sucre glacé
* 2 cdt cacau en pols



Primer hem de fer els bescuits de xocolata. Encenem el forn a 175º i untam els 2 motlles amb oli. Fonem la xocolata al microones i la deixam referdar. Separam els blancs i vermells d'ou i muntam els blancs a punt de neu, els reservam. Batem un poc els vermells fins que facin escuma i els reservam. En un bol mesclam la farina amb la sal, llevat i bicarbonat, reservam. Mesclam la llet amb l'essència de vainilla i reservam. Batem la mantega amb el sucre, si tenim KitchenAid amb la pala, sinó amb unes barnilles elèctriques, durant 3 minuts a velocitat mitjana. A continuació hi agregam els vermells d'ou en dues vegades i seguim batent. Incorporam el xocolata fos quan és fred i seguim batent. A continuació anam afegint en tres vegades la mescla de farina, alternant amb la mescla de llet, fins que estigui tot ben mesclat. Finalment amb una espàtula afegim els blancs d'ou reservats amb la massa. Repartim la massa als dos motlles, ha de quedar la mateixa quantitat als dos. Els enfornam durant uns 30 minuts fins que són ben fets, ho comprovam amb un escuradents, si surt net ja estan fets. Els deixam refredar, els desmotllam i embolicam en film, estorjam a la gelera fins el dia següent.

Per a fer la cobertura muntam la nata amb el sucre glacé amb les barnilles elèctriques. Hi agregam l'essència de vainilla i el formatge en crema i mesclam fins que està ben integrat. Reservam a la gelera.

Per al muntatge del pastís vos recoman el post de Bea, és la mestra dels layer cakes! Així i tot aquí posaré les passes principals: Primer hem de posar una base (jo he emprat una blonda de plàstic de l'Ikea) a sobre hi posam una cullerada de la crema, a continuació hi posam el primer bescuit, cap avall, el cobrim amb unes cullerades de crema i l'extenem amb una espàtula, col·locam el segon bescuit i cobrim amb crema, amb l'espàtula anam extenent la crema sobrant pels laterals i la superfície. Estorjam el pastís a la gelera durant unes hores. Per l'acabat posam la resta de crema i la repartim per la superfície del pastís amb una espàtula per tal de deixar-lo el més llis possible (això és mooolt difícil jeje). Jo vaig cobrir la superfície amb xocolata ratllada.

Si volem decorar el pastís amb buttercream de xocolata mesclam els ingredients (mantega, cacau i sucre glacé) fins que la consistència és la desitjada per treballar amb la mànega. Decoram la part inferior del pastís amb una boqueta d'estrella, hi podem posar unes perles de sucre.


19 comentaris:

  1. T'ha quedat de fábula!!! sí que és difícil si, que quedi una cobertura ben llisa però m'agrada pensat que "rústics" tenen molt d'encant també!! :)

    Té una pinta immillorable!!! ;)

    Un petonet!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! el teu de nous i cafè era fantàstic! deu ser veritat això que enganxen?? jeje

      Elimina
  2. ESSE BOLO FICOU FANTÁSTICO, BOLOS DE CHOCOLATE SÃO MESMO UMA PERDIÇÃO.
    BOM DOMINGO
    BJS

    ResponElimina
  3. Con este pastel me acabas de conquistar, que delicia...

    ResponElimina
  4. Arf, quina pintorra!!! Nens, m'alegro que la "propaganda" que et vam fer del facebook hagi dut els seus fruits! jejeje T'ho mereixes!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Sandra per anuciar-me al vostre facebook! En un horabaixa 25 seguidors més! :)

      Petons!

      Elimina
  5. tengo pendiente una tarta como esta desde hace años , haber si me animo con tu receta.
    Besos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcias! Animate a hacerla que está muy rica ;)

      Elimina
  6. T'ha quedat fantàstic!! Que maco, i que bo ha d'estar!! Jo encara no n'he fet cap de layer cake, a veure si m'animo.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, anima't a fer-ne, però alerta que enganxen! jejeje

      Elimina
  7. Doncs la que es queda pasmada ara sóc jo! jajajajja. t'ha quedat genial. Moltes gràcies per participar. Petonets

    ResponElimina
  8. L'avantatge de practicar amb aquestes coses tan bones és que t'ho has de menjar!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al Memòries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!

      Avantatge sí, però és perillós tenir-ho tan a prop jeje

      Elimina
  9. Te molt bona pinta el teu layer de xocolata, felicitats!
    Un petonet

    ResponElimina
  10. Que bona!! Les layer cakes sempre triomfen per lo bones i per lo maques que son! Una abraçada :)

    ResponElimina
  11. Quina coincidencia, jo també he fet un Layer Cake per aquesta prospota!!! Et convido que el vegis a veure que et sembla.

    http://laurahomemade.blogspot.com/2012/02/red-velvet-layer-cake.html

    Em quedo a conèixer el teu blog.

    Laura (Cocina Homemade)

    ResponElimina