divendres, 26 d’agost del 2011

Confitura de figues

































Després d'una llarga setmana de feina (com costa tornar després de vacacions!) per fi puc publicar, en aquesta ocasió una confitura per celebrar que ja arriben les primeres figues! Són una de les meves fruites favorites, i és que el seu sabor és únic. Tenc la sort que el meu predí té unes bones figueres i me dóna cistells de figues cada any. Una de les millors maneres d'aprofitar-les i emprar-les per a postres és fer-ne confitura. L'any passat vaig fer la confitura de figues a la vainilla, però enguany l'he feta simplement de figues, és boníssima i molt fàcil de fer! És ideal per a menjar amb formatge com els montaditos de formatge de cabra i confitura, són mel!


Ingredients

* 1 Kg de figues madures
* 500 gr sucre
* Suc d'una llimona

Rentam les figues i els llevam el capoll. Les xapam per la meitat i les disposam dins una olla. A dintre hi posam el sucre i un poc de suc de llimona. Ho remenam i deixam estar unes hores (pot estar tot un vespre), veurem que les figues van creant un suquet. Passat el temps posam l'olla la foc i ho deixam coure durant una hora a poc foc. Quan està mig feta podem passar el túrmix per fer-la més homogènia i la seguim coent. Quan té la consistència i color de confitura la llevam del foc i deixam refredar. La posam dins pots de vidre nets, a sobre posam un paper vegetal mullat en alcohol (vodka, whisky) i tapam els pots. Per a conservar-los millor els bollim al bany maria durant 20 minuts. Es pot degustar des del primer moment o bé la podem conservar a la despensa durant uns mesos.

4 comentaris:

  1. Les figues també són unes de les meves fruites preferides! L'any passat també vaig fer melmelada, però aquest estiu (de moment), me les menjo. A casa ningú més en vol,m així que... totes per a mi!
    Petons

    ResponElimina
  2. És la meva melmelada preferida, en faré segur! :)
    Petonets!
    Sandra

    ResponElimina
  3. Yo también hago muy parecidas las mermeladas y siempre son un éxito :D
    Me encantan las etiquetas de los botes.

    Besos.

    ResponElimina
  4. Gracias! Si, las mermeladas son una de mis recetas favoritas, fáciles, buenas, y un detalle para regalar ;)

    ResponElimina