diumenge, 28 d’abril de 2013

Pa de plàtan

 































Amb els dies que fa darrerament, plujosos i grisos, no fa moltes ganes de sortir de casa... i aprofitant-ho he fet una nova recepta del llibre Las recetas de la pastelería Hummingbird, de nou un encert! Aquest es presenta com a "pa de plàtan", segurament per la forma de pa de motlle, encara que és un bescuit, aromàtic i no excessivament dolç, ideal per berenar o prendre amb un te. Segons ens recomana al llibre, és millor emprar plàtans madurs.

Ingredients

270 gr sucre moreno
2 ous
200 gr plàtans aixafats
280 gr farina
140 gr mantega
1 cdt llevat químic
1 cdt bicarbonat
1 cdt canyella molta
1 cdt gingebre molt

Encalentim el forn a 170º.

Posam el sucre i ous a una amassadora elèctrica amb barnilles (tipus KA) i batem fins que estiguin mesclats. Incorporam els plàtans aixafats i la mantega fosa, mesclam bé.

Agregam a la preparació anterior la farina, llevat, bicarbonat, canyella i gingebre. Mesclam fins que tots els ingredients estiguin incorporats.

Disposam la mescal dins un motlle rectangular (jo vaig emprar un de bundt cake), que prèviament haurem untat amb oli o margarina. Enfornam de 45 a 60 min, fins que sigui cuit (feiem la prova de l'escuradents, si surt net està fet). Deixam refredar  i desmotllam.


diumenge, 14 d’abril de 2013

Faves i pèsols amb porquim

































Ha arribat la temporada de les faves tendres i els pèsols, i com cada any, m'agrada molt menjar-ne un plat per dinar. Ja anuncien que s'acosta l'estiu. Avui vos present la forma més típica com prepar aquesta llegum, combinada amb pèsols, porros, fonoll i un toc de porquim, boníssimes!

Ingredients

1/2kg faves tendres
200 gr pèsols
2 porros
Fonoll
Sal
Prebe bo
Prebe vermell
Oli d'oliva
Porquim (cuixot salat o dolç, botifarró, etc.)

La manera de preparar aquest plat és ben senzilla. Primer hem de tenir les faves i pèsols pelats (en cas que els comprem amb clovella). A una greixonera de fang posam un poc d'oli d'oliva a escalfar. Tallam el porro i el sofregim suau. Hi afegim el porquim que vulguem, es pot posar cuixot salat o dolç tallat a daus o bocinets de botifarró o xulla, això va al gust de cadascú. Quan el porquim ja està sofregit, hi abocam les faves i pèsols i remenam bé. Mentre picam el fonoll i l'hi posam, jo en sol posar bastant perquè m'agrada molt el gustet que dóna, però també va al gust. Agregam sal, prebe bo i prebe vermell i remenam. Ara hi posam uns dos tassons d'aigua, tapam i deixam coure a foc mitjà, fins que les faves es coguin i l'aigua vagi minvant. Quan tot és cuit ja podem servir els plats.