dilluns, 25 de febrer del 2013

Limoncello Bundt Cake

































Per acabar el febrer vos duc un Bundt Cake que vaig fer ahir i que està boníssim! Ara que és època de llimones i amb la nova remesa de Limoncello recent, vaig voler intentar fer un pastís que incorporàs aquest licor, un dels meus preferits. La recepta que vaig seguir per fer el bescuit és del Recetario Canecositas, que té un gran recull de postres i pastissos ben interessants, un gran descobriment! He seguit les seves indicacions i només he fet unes petites modificacions, incorporant Limoncello al sirop que es fa per "emborratxar" el bescuit, a més també vaig decidir fer-lo en forma de bundt i afegir-li un glasejat. És un pastís esponjós, humit, cítric i aromàtic, un delit! Ah! i molt fàcil de fer! Aquí teniu la recepta.

Ingredients

Bescuit de llimona
200 gr mantega sense sal
200 gr faarina
200 gr sucre
5 ous
1 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
Ratlladura de 4 llimones

Sirop de Limoncello per "emborratxar" 
Suc de 2 llimones
100 ml de Limoncello
150 gr sucre glas
 
Glassejat de Limoncello
Limoncello
Sucre glas

































Preparació del bescuit:
Primer encenem el forn a 170º i preparam el motlle untat amb oli i una capa fina de farina. Batem amb la KA o barnilles elèctriques la mantega i el sucre durant 1 minut fins que quedi una pasta cremosa. Hi afegim els ous, d'un en un, i seguim mesclant. Ara hi posam la farina, la sal i el llevat, i ho incorporam bé. Finalment afegirm la ratlladura de llimona i mesclam. Disposam dins el motlle i enfornam a 150º durant uns 40 minuts (35 min. calor de baix i 5 min. calor dalt i baix). Comprovam que és cuit amb un escuradents.

Emborratxat:
Mesclam el suc de les llimones amb el limoncello i el sucre glas, batem bé perquè s'integri i reservam. Quan el pastís és cuit, li feim forats per tota la superfície amb un escuradents i anam posant el sirop fins que s'acabi. Per a més comoditat ho podem fer amb un biberó. Deixam refredar completament el pastís dins el motlle i quan és ben fred el desmotllam.

Decoració amb glasejat:
Per a fer el glasejat mesclam unes cullerades de Limoncello amb sucre glas, fins que la consistència sigui com la mel. També amb el biberó o bé amb una cullera decoram el pastís quan ja està desmotllat i fred amb el glasejat per sobre.


8 comentaris:

  1. Sembla boníssim! L'aroma de llimona hi queda deliciós als pastissos de pa de pessic. Carai, quina bona recepta1 I amb què la podem acompanyar, aquesta tarta?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina! Doncs el pots acompanyar amb un cafè, te o infusió, és bo amb tot! jeje

      Elimina
  2. quina pinta que té! perfecte per l'esmorzar d'avui no?petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cinta! Sí, un esmorzar dolcet ve bé de tant en tant

      Elimina
  3. Delicioso hija, con esa cobertura, mmm, para chuparse los dedos!!
    Besotes

    ResponElimina