diumenge, 16 de desembre del 2012

Maamoul: pastissets farcits de dàtils

































Avui us present una recepta que tenia pendent des de fa temps, els Maamoul, pastissets farcits de dàtils, un dolç típic de la cuina marroquina. Aquests pastissets els vaig provar fa un temps i me van encantar, no podia aturar de menjar-ne! així que vaig cercar la recepta per la xarxa i aquí els teniu: uns pastissets que es fonen a la boca amb un farcit de dàtils molt aromàtic. He seguit les indicacions del bloc Cocinar a la Marroquí con Nora, que a més inclou fotografies amb el pas a pas.

Ingredients (60 pastissets)

Pasta
125 gr mantega sense sal
100 gr sucre
1 ou
Mig iogurt grec
150 ml oli d'oliva suau
Mig sobre de llevat químic (8 gr.)
600 gr de farina

Farcit
500 gr pa de dàtils (el solen vendre en paquets)
4 Cd d'aigua  d'azahar
1 Cd canyella en pols
1 pols de clau en pols
2 Cd de mantega 

































1- Per a fer la pasta: batem el sucre amb la mantega amb la KA o barnilles elèctriques. Incorporam l'ou, el iogurt i l'oli i seguim batent. Ara hi anam abocant la farina amb el llevat poc a poc fins que es crei una pasta amassable. La retiram i estorjam.

2- Per a fer el farcit: tallam el pa de dàtils a daus petits, hi mesclam l'aigua d'azahar, les espícies i la mantega en pomada. Ho aixafam tot amb l'ajuda d'una mà de morter fins que es crei una pasta moldejable. 

3- Anam fent bolles petites amb el farcit i bolles més grans amb la massa. 

4- Encenem el forn a 180º.

5- Per a fer els pastisses, collim una bolla de massa i l'aplanam, hi posam a dins la bolla del farcit i la tancam, li donam una forma rodona. Existeixen uns motlles per a donar-los una forma estrellada, però jo no en tenia i simplement els vaig imprimir una flor amb un motlle de galetes. 

6- Disposam els pastissets sobre paper vegetal a la safata del forn. Enfornam uns 10-15 minuts a 170º, fins que es dauren un poc, no massa. Els traiem i deixam refredar. Quan són freds els passam per sucre glacé.







8 comentaris:

  1. Hola guapa, los maamouls te han quedado geniales, me ha echo mucha illusión ver tus fotos.Gracias por tu comentario, y felicidades por tu blog,tienes recetas fantásticas.Un beso

    ResponElimina
  2. Que bons!!! I molt ben acompanyats, ams la infusió... per fer baixar avall! M'encanta el dàtil, molt bo aquest farcit, doncs!! Petons

    ResponElimina
  3. Aquesta recepta m'ha fet molta il·lusió. Els dàtils m'encanten... La trob d'allò més atractiva.

    ResponElimina
  4. Ens agrada molt el teu blog!
    Et seguirem d'aprop!
    ptns!!

    ResponElimina