Ja és 15 de novembre! i de nou toca la Recepta del 15, aquest mes dedicada als bolets. Aquest cop no m'he complicat massa amb la recepta, m'he decidit per un clàssic d'entre els clàssics: els xampinyols a l'all (al ajillo), que són ben bons! Per a guiar-me he seguit les indicacions de Cristina a Directo al Paladar. La recepta és senzilla i fàcil de fer, els xampinyons surten molt gustosos.
Ingredients
250 gr xampinyons frescs
4 alls
1 manat julivertSal
Prebe bo
Oli d'oliva suau
Primer netejam bé els xampinyons i els tallam el capoll. Si són petits els podem fer sencers i si són grans (com era el meu cas) els vaig xapar en 4. Picam l'all i el julivert i dins el morter ho aixafam una estona, hi afegim sal, prebe bo i un raig generós d'oli, ho mesclam bé. Dins un bol juntam els xampinyons amb la mescla i ho remenam bé, si trobam que és necessari posam un poc més d'oli. A una paella ben calenta i a foc alt hi abocam els xampinyons i coem durant una estona, baixam el foc si veiem que es poden cremar. Quan són daurats els retirem del foc, llests!
Fets així és com més m'agraden els xampis! Bona proposta. Senzilla i molt gustosa. Petons
ResponEliminaGràcies Marina! Sí, són boníssims!
Elimina