diumenge, 4 de novembre de 2012

Corones de sobrassada

































Avui vos duc unes corones de sobrassada que són una delícia! Me feia ganes fer un pa farcit, i mirant per la blocosfera vaig veure la corona d'Helena de Rico sin Azúcar mmm quina pinta! vaig decidir adaptar el farcit als ingredients que tenc a casa, i mai no pot faltar la sobrassada casolana, dels porcs que té el meu pare a la finca! Així que res, aquí teniu les corones, aquestes són individuals, ideals per a una festa d'aniversari, un sopar, realment és com un entrepà calent de sobrassada amb una forma original, la massa és molt flonja i suau... no deixeu de tastar-les! Les podeu fer amb el farciment que més us agradi (formatge, cuixot, xoriço, etc.)

Ingredients (8 unitats)

500 gr farina de força
25 gr llevat de pa fresc
285 ml llet
1 raig d'oli d'oliva verge
1 cdt de sal
1 cdt de romaní
Un parell de tallades de sobrassada
Prebe bo
1 ou

Primer hem de fer la massa. Posam a un bol la farina, sal i romaní. Mesclam la llet teba amb el llevat perquè es dilueixi bé, agregam l'oli i posam aquesta mescla líquida amb la farina, mesclam bé i amassam (a mà o amb la KA) durant uns 10 minuts. La màquina ha de quedar manejable, no massa aferradissa. La deixam tovar fins que dupliqui el seu volum dins el bol tapat. Si fa fred perquè faci més via jo poso el forna  30º i la deixo tovar a dins, així en 45 minuts ja la tenim ben pujada. Després pujam el foc del forn a 210º i traiem la massa. Quan és tovada anam collint bocins de pasta, els aplanam amb el rodell amb una formam rectangular, al mig posam la sobrassada escampada i anam enrotllant de dalt a baix fent un rotllo. Després hem de juntar els dos extrems feien una corona. Anam posant les corones sobre la safata del forn (sobre un papel vegetal). Quan tenim totes les corones fetes, feiem uns talls al voltant amb un ganivet ben afilat i mullat. Finalment batem l'ou i pintam les corones, les podem decorar amb un poc de romaní o prebe bo. Enfornam a 210º durant uns 10 minuts, fins que són daurades. Traiem i deixam refredar un poc, llestes per menjar!

 


7 comentaris:

  1. Un bona feinada però pel resultat veig que val la pena oi? ;)

    ResponElimina
  2. Se'm fa la boca aigua veient aquestes corones de sobrassada.. Mmmm...

    ResponElimina

  3. Hola!
    Tu blog está genial, me encantaria afiliarlo en mis sitios webs de Turismo y por mi parte te pediría un enlace hacia mis web y asi beneficiarnos ambos con mas visitas.

    me respondes a munekitacate@gmail.com

    Saludoss!!

    ResponElimina
  4. T'ha quedat genial! a mi la sobrassada m'agrada molt, dóna un gust i un color als plats que alimenta, així és que m'encanta aquesta versió teva tan mallorquina :-D

    Petonets i molt bon diumenge!

    ResponElimina