De nou 15! aquest mes està passant volant! Als Fogons ens van proposar fer alguna cosa amb carabassí, una verdura que té moltes possiblitats tant per plats salats com dolços. De fet, la confitura de carabassí que fa tres anys que faig és la meva favorita, si no l'heu tastada vos la recomano. Però per aquesta ocasió me feia ganes fer uns muffins, el carabassí queda genial per a fer coques, i vaig adaptar una recepta de Mi Dulce Tentación al format muffins i afegint anous. Són tendres, esponjosos, amb un color i sabor de xocolata, i el carabassí ni es veu, però els dóna una textura fantàstica, a més són fàcils i ràpids (de fer i menjar jeje).
Ingredients
200 gr farina
200 gr sucre
50 gr cacau en pols
2 ous
80 gr mantega
50 gr anous
1 sobre de sucre de vainilla
1/2 tassó de llet
150 gr carabassí
1 cdt llevat químic
1 cdt bicarbonat
Un polsí de sal
Encenem el forn a 180º. Primer netejam i ratllam el carabassí, reservam. Mesclam la farina amb el cacau i llevat, reservam. Mesclam els sucres amb els ous (amb KA, similar o barnilles), posteriorment afegim la mantega fosa, llet, bicarbonat i sal i seguim mesclant. Ara anam incorporant la mescla de cacau i farina poc a poc fins que quedi integrada. Finalmetn afegim les anous i el carabassí, integram bé. Disposam dins paperets dins el motlle de muffins (3/4 parts) i ho enfornam uns 20 minuts, fins que siguin pujats. A refredar i llestos!
Sempre m'ha intrigat això d'afegir carbassó als pastissos de xocolata, però molts ho feu, així és que deu ser bo!!! :-D
ResponEliminaM'animaré perquè aquests muffins t'han quedat super sucosos i tendres.
Petons!
si, sona estrany carabassí per a pastisos, però queda genial! prova-ho!
EliminaUna pinta increïble. Tenc moltes ganes de provar això del carbassí amb postres. Ha de ser deliciós!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Gràcies! Doncs ho has de provar, queda genial!!
EliminaReina, tenen una pinta fantàstica! Només he provat el coc de carbassó, ara ho he de barrejar amb xoco, nyam nyam!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Gràcies guapa! segur que t'agraden si els proves!
EliminaA casa ja he provat un pastís amb carbassó i estava molt bo. Ara provaré la teva proposta!!
ResponEliminaSussi
Sí, queda super bé amb carabassó! Esper que t'agradin els muffins!
EliminaQuina textura tan humida i esponjosa! segur que són boníssimes!
ResponEliminapetonets
Gràcies! sí, van ser molt bons, ho hauré de repetir!
EliminaSe ven muy jugosos¡
ResponEliminaJusto la semana pasada me puse he hice mi primer bizcocho con calabacín y me encantó, la textura y lo jugoso del bizcocho me encantó así que me guardo tu receta. Un fuerte abrazo, Teresa
Hola Tere, el calabacín le da un toque fantástico a los bizcochos, con o sin chocolate, buen descubrimiento!
EliminaA jo me interesa la confitura de carabesi
ResponElimina