Tenc el bloc abandonat... però avui vos vull mostrar un bocinet del darrer pastís que vaig fer, de llimona amb merenga, boníssim! M'encanta la mescla del sabor dolç amb l'aroma de llimones amb el puntet cítric, i el merenga per sobre tan esponjós li dóna un toc especial, és genial tant per a un berenar, un aniversari o un postre. Aquí teniu la recepta.
Ingredients
Massa
200 gr farina
100 gr margarina o mantega
1 ou
50 gr sucre
Crema de limona
1/2 pot de llet condensada
1 culleradeta pell de llimona ratllada
1/2 taça de suc de llimona
2 vermells d'ou
200 ml de nata líquida
Merenga
Crema de limona
1/2 pot de llet condensada
1 culleradeta pell de llimona ratllada
1/2 taça de suc de llimona
2 vermells d'ou
200 ml de nata líquida
Merenga
3 blancs d'ou
6 cullerades de sucre
6 cullerades de sucre
Preparam la massa amb els ingredients. La deixam reposar embolicada amb paper film a la gelera durant una hroa. L'estiram i folram el motlle desmuntable prèviament engreixat. Punxem la massa perquè no pugui i la coem un poc al forn.
Mesclam bé els ingredients amb un batedor i quan la mescla és homogènia la posam dins la massa, prèviament cuita. Ho cuinam al forn fins quw la crema hagi cuatllat i tengui un color daurat. El traiem i el deixam refredar.
Feim una merenga amb les clares a punt de neu i el sucre i cobrim el pastís un cop que sigui fred. Feim ones amb una cullera i si volem el ficam al forn calent per daurar la merenga. El conservam al frigorífic i el servim fred.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada