dimecres, 31 d’agost del 2011

Popsicles de coco i figa

I per acabar el mes d'agost, uns gelats! Una bona manera d'aprofitar un poc de gelat que ens ha quedat és fer uns gelats de pal. Així, podem combinar el gelat que tenim (vainilla, coco, etc.) amb un puré de les fruites de temporada que més ens agraden per a fer uns petits i sabrosos gelats de pal que són idonis no només per a festes o celebracions, sinó també com a postre o com a un capritx a mitja tarda. En aquesta ocasió jo vaig fer uns gelats de pal de coco (que m'havia quedat del darrer gelat que vaig fer) i figues (la fruita estrella de la temporada).

Ingredients

* 200 ml de gelat (coco, vainilla, etc.) o 1 iogurt natural edulcorat
* 6 figues madures
* 4 Cd sucre
* 8 Cd aigua

Traiem el gelat del congelador i el reservam fins que és fos. En cas de no tenir-ne ho podem fer amb un iogurt natural edulcorat, mesclant-hi l'aroma que més ens agradi (coco, plàtan, vainilla, etc.) o bé deixar-lo amb l'aroma natural del iogurt. El remenam bé i el reservam. Mentre feiem el puré de les figues, primer les rentam i llevam el capoll, les tallam a bocins i els posam el sucre i l'aigua. Passam el túrmix fins que la mescla és homogènia i llisa. Per a fer els popsicles hem de posar dins tassonets una capa de gelat de coco (1/2 part) i congelar, posteriorment una capa del puré de figues (1/2), ara ja podem posar els palets de fusta, i acabam de congelar. Quan són ben gelats ja els podem desmotllar, posant els tassons en un bol d'aigua calenta surten molt bé.


8 comentaris:

  1. Que original. Yo no sóc massa de figa, doncs la trobo molt dolça, però en gelat és una altre cosa i així mai l'he tastat. Deu estar molt bó!
    Petons

    ResponElimina
  2. Uala, de figa i coco! quina bona combinació!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Super bo!! La figa es genial!!

    Petonets! :)

    ResponElimina
  4. em sembla una recepta ideal per fer-la amb nens!!!! bona manera d'aprofitar les restes de gelat! encara que a casa mai en sobre! jajajajajajaja. Petonets

    ResponElimina
  5. oh! que bo! coco i figa? es ideal, ho provaré. Petons

    ResponElimina
  6. Una receta diferente y, encima, puedes aprovechar restillos de helado...me ha gustado mucho, aunque los higos no son del todo lo mío

    ResponElimina
  7. Gràcies! Per aquells que no els agradin les figues es pot fer amb qualsevol fruita (melicotó, síndria, meló, etc.)

    ResponElimina
  8. M'encanten les figues. De debò, em tornen boja. Mai se m'hauria acudit menjar-les amb gelat de coco. Caldrà tastar-ho!!

    ResponElimina