En s'estiu, amb aquesta calor, ens fa ganes menjar gelats. I enguany he descobert aquests de crema catalana que m'han agradat bastant. El descobriment va ser un dia que feia crema catalana i em va quedar molt líquida, vaig decidir fer gelats i mira, va sortir bé l'invent. Són uns gelats cremosos i dolços (podem fer una versió light amb sacarina) i ens poden llevar un poc el "mono" de dolç a mitjan horabaixa o com a postres.
Ingredients (6 gelats)
6 vermells d'ou
500 ml llet descremada
4-6 Cd de sacarina en pols o sucre
2 cdt farina de blat (maicena)
1 branca de canyella
Pell de llimona
Aroma de vainlla
La forma d'elaborar els gelats és igual que quan feiem crema catalana:
1- Posam al foc la llet amb la canyella, pell de llimona i vainilla, perquè s'encalenteixi, però no bulli. La retiram del foc.
2- Batem amb la KA els vermells d'ou amb el sucre/sacarina i la farina de blat, es crea una massa esponjosa i blanquinosa.
3- Poc a poc, sense deixar de batre, abocam la llet calenta (abans hem de llevar la pell de llimona i la branca de canyella). Seguim batent.
4- Posam la mescla al foc de nou i, sense deixar de remenar, esperam que espesseixi una mica, no fa falta massa en el cas dels gelats.
5- Deixam refredar la mescla. L'abocam dins motlles de gelat i la duem al congelador duran un parell d'hores.
Se'm fa la boca aigua... amb el que m'agrada a mí la crema catalana, amb gelat ha d'estar de vici! I a sobre tenc aquests motlles, no em quedarà més remei que fer-los!
ResponEliminaPetons.
Gràcies per passar-te! Ja em contaràs si fals els gelats ;)
EliminaWhen someone writes an piece of writing he/she retains the image
ResponEliminaof a user in his/her brain that how a user can know it. So that's why
this piece of writing is outstdanding. Thanks!
My site: youngevity