dimarts, 6 d’agost del 2013

Coca de crema

































I aquest mes us duc una recepta que vaig fer fa unes setmanes i em va agradar molt. És una coca tovada amb crema, pinyons i cireres, semblant a la Coca de Sant Joan, la crema casolana li dona una dolçor i textura fantàstica. La recepta du el seu temps, però el resultat val bé la pena, la vaig seguir de la revista digital de cuina Cuquin Magazine, no sé si la coneixeu, però us recoman que li pegueu una ullada, hi ha receptes molt interessants i amb una presentació fabulosa.

Ingredients

Massa
500 gr farina
75 gr mantega
2 ous
120 gr sucre
35 gr llevat fresc
120 ml llet
sal
3 Cd anís dolç
2 Cd aroma flor de taronger (azahar)
Llavors de vainilla
Pell de llimona i taronja ratllades (també hi podem posar panses)

Crema
425 ml llet
75 ml nata líquida
4 vermells d'ou
1 ou
100 gr sucre
30 gr maicena
50 gr mantega
1 vaina vainilla
1 troç de pell de llimona

Acabat
120 gr sucre
Cireres en almívar
50 gr pinyons
1 ou

































Preparació

Crema
Posam la llet i la nata a una cassola, tallam la vaina de vainilla i rascam les llavors, ho afegim a la llet. Incorporam la pell de lliomna i li donam un bull. Retiram del foc i deixam infusionar 30 minuts. Ara batem els vermells i l'ou amb el sucre fins que espumegin, ha de quedar una crema blanquinosa. Incorporam la maicena tamissada i mesclam. Encalentim de nou la llet i la afegim colada a la mescla d'ous poc a poc sense aturar de remenar. Ho posam al foc lent remenant fins que bulli, retiram i afegim la mantega. Passam la crema per un xino i la reservam tapant-la amb un film (ha de tocar la superfície per evitar que faci crosta).

Coca
Preparam l'esponja inicial dissolent el llevat en 60 ml de llet i 100 gr de farina. Formam una massa i ho posam a un bol tapat amb film a un lloc càlid fins que dupliqui el seu volum. Mesclam la resta de la farina, sal, sucre, mantega fosa i els 60 ml de llet restants, l'anís, l'aroma d'azahar, les pells de llimona, taronja i semilles de vainilla. Tot ho posam a la KA amb el ganxo d'amassar uns 5 minuts velocitat 2. Afegim els ous d'un en un i continuam amassant. Afegim l'esponja i amassam 5 minuts més. Deixam reposar la massa fins que dupliqui el seu volum. L'extenem sobre una safata de forn coberta amb paper de forn, si us banyau les mans us anirà millor per estendre. La deixam tovar una estona més. Pintam la coca amb l'ou batut i decoram dibuixant rombus amb crema pastissera (amb l'ajuda d'una màniga i boqueta ampla). Distribuim 60 gr de sucre per sobre, els pinyons (prèviament remullats per evitar que es cremin) i les cireres confitades. Enfornam de 15 a 20 minuts al forn preencalentit a 175º. Un pic cuita i ja freda, la pintam amb aigua i posam 60 gr de sucre restants.

Bon profit!












4 comentaris:

  1. Quina pinta més meravellosa! La crema és cassolana, sense dubte, el color és d'un groc super intens. M'alegro molt que t'agradés el número V de la revista i que aprofitessis la recepta tan bé :-D

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Helena! Sí, la crema va sortir amb aquest color imagin que perquè els ous també són casolans, així que millor! La revista em va encantar, encara em queden moltes receptes per fer! petons!

      Elimina
  2. Què bona que deu ser aquesta coca. Fa una mengera...

    ResponElimina