dilluns, 21 de gener de 2013

Pastissets de llimona

































Avui public una recepta que tenia pendent de fa temps, bé, en realitat han estat dues, el lemon curd, que no l'havia fet mai (increible) i els pastissets. Els vaig descobrir al bloc Barbara Bakes, quina pinta tenen les coses que fa aquesta dona! Ella els anomena "Lemon Bar Cookie Cups", perquè realment són com uns gotets farcits de lemon curd. Els diguis com els diguis són boníssims, es desfan a la boca, la massa és entre la de galetes i la de bescuit, i el lemon curd els dóna un toc cítric i dolç genial! Així he pogut donar sortida a la collita de llimones d'enguany (el meu llimoner només n'ha fet 5), però ja ha anat bé per fer la nova remesa de Limoncello (només s'empra la pell) i els pastissets, crec que els he aprofitat bé.

Ingredients

Pastissets de llimona
1 i 3/4 tasses de farina
1/2 tassa de farina integral (jo vaig emprar d'espelta)
1/2 cdt de sal
1/2 cdt de llevat químic
1/2 cdt cremor tàrtar
1/2 tassa de mantega
1/2 tassa de sucre
1/2 tassa d'oli de gira-sol
1 ou
1/2 cdt essència de llimona
1/2 cdt essència de vainilla

Lemon curd
6 Cd de mantega
2 ous 
2 vermells d'ou
2/3 suc de llimona
1 cdt ratlladura de pell de llimona

































Primer convé fer el lemon curd, per a tenir-lo llest quan facem els pastissets. Mesclam el sucre amb la mantega i batem amb la KA o varetes durant 1 minut. Afegim els ous i els vermells d'ou, seguim batent i finalment afegim el suc de llimona i mesclam de nou, quedaran com a grums, no us preocupeu que se'n van al foc. Posam la mescla a una cassola a foc mitjà i anam remenant, veurem com la mantega es fon del tot i ja no hi ha grums. Baixam el foc perquè no bulli i seguim remenant fins que es faci més espessa, seran uns 15 minuts. Podem conservar el lemon curd a un pot de vidre tancat a la gelera durant una setmana.

Per a fer els Pastissets de llimona. Primer encenem el forn a 180º. Mesclam les farines, la sal, el cremor tàrtar (si no en tenim no passa res), i el llevat, reservam. Amb la KA o varetes batem el sucre amb la mantega fins que sigui esponjós. Incorporam l'oli, els ous i les essències i batem. Afegim la mescla de farina fins que la massa quedi homogènia. Per a courer-los podem emprar un motlle de muffins, jo els vaig posar paperets de muffin perquè no s'aferresin. Dins cada paperet posam una cullerada de massa i ho enfornam uns 5 minuts. Passat aquest temps ho traiem i feiem un petit forat al centre de cada pastisset amb una cullera, l'emplenam generosament de lemon curd i ho tornam a ficar al forn uns 5 minuts més o fins que siguin daurats. Traiem i deixam refredar.


5 comentaris:

  1. Quin color tan maco, ha d'estar deliciós...una pregunta el gust de la mantega es nota molt?...o sigui queda molt "mantegosa o no?"...petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria! Doncs jo no els noto amb el gust de mantega massa fort, però suposo que també es podria emprar margarina, encara que no quedés la textura exactament igual, segur que serien bons.

      Elimina
  2. Quina delícia de pastissets. M'encanten.

    ResponElimina