dissabte, 26 de gener del 2013

Natilles

































Aquest mes, des de Memòries d'una cuinera, ens proposen fer natilles, un postre dels de sempre. Així i tot, jo encara no n'havia fetes, sol fer sovint flams i també alguna crema catalana, però natilles no, i ja era hora! Em vaig decantar per fer les clàssiques seguint indicacions de Pequerecetas, fàcils i bones de fer, a més de donar sortida als vermells d'ou que m'havien sobrat de fer merenga.

Ingredients 

* 6 vermells d'ou
* 750 ml llet sencera
* 1 canotet de canyella
* Pell de llimona
* 7 Cd de sucre
* 1 Cd Maizena
* 1cdt d'essència de vainilla
* Canyella en pols
* 6 galetes Maria


Posam la llet a una olla amb el canotet de canyella i la pell de llimona, l'encalentim fins que bull, la retiram del foc i deixam temperar. Mentre mesclam el sucre amb els vermells d'ou i la Maizena. Poc a poc vessam la llet a la mescla anterior i ho batem i mesclam bé amb unes varetes de mà. Ho duem al foc i seguim remenant perquè no s'aferri, poc a poc s'anirà espessint. Aboquem dins tassons  o cassoletes, sobre cada natilla posam una galeta Maria i un poc de canyella en pols. Estorjam a la gelera.




10 comentaris:

  1. Nosaltres també les hem fet per 1r cop gràcies a Memories!
    un postre ben clàssic que ens recorda a la infantesa i ben bo!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Ha servit a molts cuinetes aquest repte per iniciar-se en el món de les natilles! moltíssimes gràcies per participar guapa. petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a vosaltres per descobrir-me les natilles! petons!

      Elimina
  3. Las natillas y con la galleta dentro como debe ser, me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  4. Sempre van bé receptes per aprofitar ous.
    I jo que no n'he menjat mai amb una galeta!
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Doncs ho has de tastar amb la galeta, hi pega molt!

      Petons!

      Elimina
  5. Les tradicionals sempre són les millors, la meva àvia també hi posava galeta, boníssima!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina