dilluns, 29 d’agost del 2011

Mitges llunes de coco i xocolata

Quan vaig veure la recepta de les mitges llunes de coco del bloc Receptes de cuina del Marroc me vaig quedar amb ganes de fer-les. I així, el dia que vaig fer el gelat de coco també vaig decidir fer aquestes pastes per acompanyar el gelat, encara que també són ideals per a prendre amb el te o cafè. Són unes pastes molt fàcils de fer, que desprenen aroma a coco i vainilla, amb un detall de xocolata que les fa irresistibles.

Ingredients (12 unitats)

* 100 gr farina
* 1/4 cdt llevat químic
* 25 gr mantega
* 1 dit d'oli de gira-sol
* 25 gr mantega
* 40 gr sucre
* 2 Cd coco ratllat
* 1 cdt sucre de vainilla
* 1 blanc d'ou

Decoració

* 75 gr xocolata
* 1 Cd llet
* 10 gr mantega
* Crocanti i sucre 

Primer hem de fondre la mantega, mesclar-hi el sucre i batre bé. Hi incorporam el blanc d'ou i l'oli i seguim batent, mesclant-hi també el coco i el sucre de vainilla. Incorporam la farina i el llevat a poc a poc fins que es crei una massa. Quan és feta anam collint bolletes i les feim llargueres amb els dits, com a rulos. Dins un plat posam sucre i coco ratllat i arrebossam les pastes i donam forma de mitja lluna. Disposam sobre un paper vegetal per enfornar a 170º durant uns 10 minuts, no cal que es daurin massa. Els deixam refredar. 

Mentre preparam el xocolata, fonent-lo al bany maria amb la mantega i la llet. Quan és fos i homogeni ho traiem i anam banyant els extrem de les mitges llunes dins el xocolata i decoram amb crocanti i sucre. Deixam refredar del tot i llestes per a degustar.


3 comentaris: