dimarts, 30 de desembre de 2014

Coca de torró

Per fi puc publicar alguna cosa, i és que el Nadal és una època ben dolça, no la podia deixar passar. Altres anys ja he publicat altres dolços nadalencs més coneguts, però enguany vaig decidir fer un torró típicament mallorquí, les anomenades "coques de torró" amb una aroma que em recorda a la meva infantesa, quan les preparava la meva predina. És un dolç ben fàcil de fer, i el més important són els ingredients, que siguin de qualitat, especialment l'ametlla. Jo vaig emprar ametlla, taronja i llimona casolanes. Animau-vos, segur que vos agraden! La recepta és de Sa Tita Cris.



Ingredients (4 coques)

8 neules rodones
Suc de 2 mandarines o taronges
400 gr sucre
500 gr ametlla crua
Pell d'una llimona
1 cdt canyella en pols


Passes a seguir

1- Amb el robot de cuina (tipus 123), picam la pell d'ametlla.

2- Hi afegim les ametlles i les picam uns 20 segons a alta velocitat. 

3- Quan l'ametlla és ben picada, afegim el sucre i la canyella, mesclam de nou.

4- Finalment agregam el suc de mandarina (colat) i de nou picam fins que la massa és homogènia.

5- La disposam sobre un paper de forn i l'amassam una mica, la dividim en 4 parts iguals.

6- Sobreun pany humit colocam una neula i una porció de massa al centre. Amb les mans un poc banyades l'anam aplanant i extenent la massa cap a les voreres, deixant sempre un dit sense. Al centre ha de quedar un poc més gruixuda. 

7- Amb un pinzell i aigua banyam les voreres que han quedat sense farcit, collim una altra neula i tapam la coca, pressionam lleugerament, fins que quedi aferrada. 

8- Llest! per servir tallam amb un gainvet afilat en bocins trinagulars.

Bones Festes!