dissabte, 13 de juliol de 2013

Púding de formatge amb melmelada de maduixes

 































Aquest mes duc un postre que ve beníssim per l'estiu, un púding fresquet de formatge que si preniu amb confitura de maduixes ja és mel. La idea em va venir d'un restaurant al que sol anar, on tenen aquest postre, que trobo súper bo i gens pesat. Vaig pensar de fer la meva versió a casa i cercant per la xarxa em vaig decidir per la recepta de Directo al Paladar. És una recepta molt senzilla, que incorpora només els blancs d'ou (així és més sa) i poma triturada, una cosa que vaig trobar ben curiosa i que li dona una bona consistència. El formatge que vaig emprar és el tipus philadelphia cremós. I la confitura, us recomano fer-la casolana, encara que en casos d'urgència sempre es pot emprar una de comercial.

Ingredients
1 paquet de formatge cremós tipus Philadelphia
1-2 pomes
1 pot de llet evaporada (Ideal)
4 blancs d'ou
1 llimona
Confitura casolana de maduixes

Pelam i tallam les pomes a daus, les mesclam a un bol amb la llet evaporada, el formatge, la pell de la llimona ratllada, el suc de la llimona i els blancs d'ou. Passam el túrmix per fer la mescla ben fina, que no quedi cap bocí de poma. Posam la mescla a un motllo de púding o flam (no fa falta posar caramel ja que per sobre hi posarem la confitura). Es cou al bany maria dins el forn a 170º durant uns 30-45 minuts, fins que sigui daurat per dalt i ben cuatllat. Traiem i deixam refredar. Desmotllam i guardam a la gelera. Abans de servir, regam cada bocí amb un parell de cullerades de confitura.