dissabte, 27 d’octubre del 2012

mmm Donuts!

































Per fi he fet donuts! Me feia moltes ganes fer-ne a casa, però mai m'acabava d'animar, pensava que em quedarien diferents, la forma la veia complicada, ja que no tenc talladors ni motlles, però res d'això,  ja he descobert lo fàcil que és tenir uns bons donuts a casa per berenar! Animau-vos a fer-ne! Surten boníssims, no pots aturar de menjar-ne, vaja perill! i la recepta és fàcil, només cal esperar que la massa tovi. De receptes en tenia moltes recopilades, però m'he decantat per la de Coure Coulants, que és senzilla i bona de seguir. Aquí us la deix.

Ingredients (9 donuts)

Massa
300 gr farina
115 ml llet
22 gr llevat fresc
2 gr de sal
50 gr sucre
1 cdt essència de vainilla
1 ou petit
25 gr mantega

Glassejat
60 gr sucre glacé
10 ml aigua
1 cdt essència de vainilla

1- Feiem la massa diluint el llevat dins la llet teba, també hi posam el sucre. Al bol de l'amassadora mesclam la farina, ou, sal, essència de vainilla i la mescla de la llet, amassam una estona, després hi afegim la mantega (a temperatura ambient) i seguim amassant durant uns 10 minuts. La massa queda aferradissa però consistent. La deixam al bol tapada amb un pedaç que tovi durant una hora, fins que dupliqui el volum.

2- Un cop ha tovat l'extenem sobre una superfície enfarinada, aplanam amb el rodell fins que tengui un gruix d'un centímetre, ara hem de tallar els donuts. Com no tenia talladors aposta, he emprat una copa de cava antiga (d'aquelles amb boca ampla) i una de jerez petita (boca estreta) per fer els dos forats. Anam tallant els donuts i els dipositam sobre un papel vegetal (dins una safata). Els tapam amb un pedaç i deixam tovar una hora més.

3- Fregim els donuts en abundant oli ben calent, els giram perquè es daurin per les dues cares, és bastant ràpit. Els deixam degotar sobre un paper absorbent.

4- Preparam el glassejat mesclant els ingredients fins que quedi una consistència tipus mel. Posam els donuts sobre una reixa i els anam posant per sobre cullerades de glassejat. Els deixam refredar i el glassejat s'endureix, també els podem girar i posar per l'altra cara.

Bon profit!


6 comentaris:

  1. T'han quedat genials, la primera foto amb la queixalada...mmmm...jo en vull un ara!!!

    ResponElimina
  2. Mmmmm!! fan molt bona pinta!! segur que molt més bons que els industrials!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! sí sí, aquests no duen conservants ni colorants, ni res d'això jeje

      Elimina
  3. Wow q pinta!! Esto tengo q provarlo!! Besos!

    ResponElimina