diumenge, 13 de maig del 2012

Taronges gelades

































Tenc el bloc mig abandonat, i em sap molt de greu, perqùe m'agrada molt cuinar i provar coses noves, però bé la feina és la feina. Aquest cap de setmana he tret un poc de temps per fer una recepta que vaig descobrir fa uns dies al bloc Las recetas de Mamá, unes taronges gelades. Aquest gelat és típic dels restaurants, de fet em recorden molt la meva infantesa les taronges i llimones gelades de Menorquina. Tot d'una que les vaig veure me va fer moltes ganes provar de fer-les, la recepta és ben senzilla i és una bona manera d'aprofitar les taronges, que ara és temporada. Amb la calor que està començant a fer ens vendran molt de gust aquestes taronges gelades, molt cremoses, per postre o per mitja tarda. Ja tenc ganes de provar-ho amb les llimones! La recepta es pot adapar i fer una versió light, amb sacarina.

Ingredients (3 unitats)

* 3 taronges grans
* 3 Cd llet condensada
* 2 ous
* Sucre o sacarina al gust

Primer hem de netejar les taronges i tallar la part superior, a mode de tapadora, que reservam. Després, amb una cullera anam buidant la taronja i reservam la polpa i suc. Han de quedar ben buides. A continuació separam els blancs i vermells d'ou, els blancs els pujam a punt de neu amb les barnilles o la KA i reservam. Mesclam els vermells d'ou, la llet condensada, el suc de taronja colat i el sucre o sacarina al gust, batem bé. Finalment incorporam els blancs muntats i integram. Emplenam les taronges amb aquesta mescla i les coronam amb la tapadora que havíem reservat. Les deixam al congelador unes hores i ja està, aquí tenim les nostres taronges gelades casolanes.


3 comentaris:

  1. Sí, jo n'havia menjat moltes taronges com aquesta (i llimones) quan anàvem a menjar al restaurant. I com tu, ara també les faig a casa.
    M'alegro que la feina et vagi bé! El bloc (i als teus seguidors) sempre ens tindràs quan tinguis un momenbt per publicar!
    Margarida
    Petons

    ResponElimina
  2. Mmmmm! quina bona idea! és veritat que són un clàssic dels restaurants però mai les fem a casa!
    petonets

    ResponElimina
  3. Quina gràcia veure aquest postre fet cassolà! l'altre dia el vaig veure des del mòbil i em vaig quedar amb les ganes de comentar i dir-te que segur que els convidats es queden bocabadats en saber que és tot fet a casa! :)

    Muuua!

    ResponElimina