dimarts, 29 de maig del 2012

Lluç amb cloïsses i musclos

































Avui duc una recepta salada, ja feia temps que no en publicava cap. És el plat que vaig fer per al dinar del meu aniversari, ma mare el va treure d'una revista i la recepta és de Martín Berasategui . La veritat és que el lluç és un peix que no me mata, perquè és un poc fat, però amb la combinació de les cloïsses, musclos i aquesta salseta de cava és mel. Aquí en teniu la recepta, la mar de bona de fer.

Ingredients

* 4 lloms de lluç
* 24 musclos
* 20 cloïsses
* 1 prebe coent
* 16 gr farina
* 200  ml cava
* 100 ml aigua
* 15 gr julivert picat
* 1 all
* 1 Cd oli d'oliva
* Sal
* Prebe bo

Encalentim la cullerada d'oli a una greixonera i agregam l'all laminat i el prebe coent tallat. Incorporam la farina i deixam coure un poc, sense que es dauri. Afegim el cava i deixam reduir un poc, agregam l'aigua i tornam a deixar reduir 2 minuts. Ara hi posam els musclos i quan es comencin a obrir els apartam i separam la carn de les closques, els reservam. Col·locam el lluç i les cloïsses dins la salsa i posam un poc de julivert picat. Deixam cuinar uns minuts (depenent de la grandària dels lloms) i donam la volta als bocins de peix, a la vegada les cloïsses es van obrint. Finalment es deixa la greixonera un minut més, afegim els musclos que teniem reservats, un poc d'oli d'oliva, sal i prebe bo al gust. 


2 comentaris:

  1. Quin plat més bo!!!! A casa el lluç ens encanta i el cuino sovint.
    Una bona manera de celebrar l'aniversari!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Margarida. I sí, la veritat és que me va agradar molt aquest plat ;)

      Elimina