I per acabar el mes d'agost, uns gelats! Una bona manera d'aprofitar un poc de gelat que ens ha quedat és fer uns gelats de pal. Així, podem combinar el gelat que tenim (vainilla, coco, etc.) amb un puré de les fruites de temporada que més ens agraden per a fer uns petits i sabrosos gelats de pal que són idonis no només per a festes o celebracions, sinó també com a postre o com a un capritx a mitja tarda. En aquesta ocasió jo vaig fer uns gelats de pal de coco (que m'havia quedat del darrer gelat que vaig fer) i figues (la fruita estrella de la temporada).
Ingredients
* 200 ml de gelat (coco, vainilla, etc.) o 1 iogurt natural edulcorat
* 6 figues madures
* 4 Cd sucre
* 8 Cd aigua
Traiem el gelat del congelador i el reservam fins que és fos. En cas de no tenir-ne ho podem fer amb un iogurt natural edulcorat, mesclant-hi l'aroma que més ens agradi (coco, plàtan, vainilla, etc.) o bé deixar-lo amb l'aroma natural del iogurt. El remenam bé i el reservam. Mentre feiem el puré de les figues, primer les rentam i llevam el capoll, les tallam a bocins i els posam el sucre i l'aigua. Passam el túrmix fins que la mescla és homogènia i llisa. Per a fer els popsicles hem de posar dins tassonets una capa de gelat de coco (1/2 part) i congelar, posteriorment una capa del puré de figues (1/2), ara ja podem posar els palets de fusta, i acabam de congelar. Quan són ben gelats ja els podem desmotllar, posant els tassons en un bol d'aigua calenta surten molt bé.