Pàgines

divendres, 23 de desembre del 2011

Gingerbread Cookies

Enguany per Nadal tenia ganes de fer unes galetes d'espícies. Volia estrenar uns talladors de galetes que m'han regalat en forma d'estrella de neu i els que havia comprat de ninots de gingebre, com també una mescla de "pain d'épices" que vaig comprar a Perpinyà fa just una setmana, de la marca francesa ScrapCooking. Així que vos presento el resultat: unes Gingerbread Cookies. Per a fer les galetes he seguit la mateixa recepta que venia amb els talladors, i les he decorades amb glasa blanca, sucre de colors i sprinkles.

Ingredients

Galetes d'espícies
* 250 gr farina
* 125 gr mantega
* 150 gr sucre
* 1 ou
* 1/2 cdt llevat químic
* 2 cdt de mescla d'espícies "pain d'épices"

Decoració
* 1 blanc d'ou
* 1 cdt essència de vainilla
* 200 gr sucre glacé
* 1/2 cdt cremor tàrtar
* Sucre de colors
* Perles de sucre
* Sprinkles nadalencs

Per a fer les galetes hem de fondre la mantega i batre amb el sucre i mescla d'espícies un minut. Incorporam l'ou i seguim batent perquè s'integri. Finalment afegim la farina i el llevat, ho mesclam amb una espàtula de silicona. Quan la massa és ben integrada feiem una bolla i deixam reservar durant uns 20 minuts a temperatura ambient. Passat el temps encenem el forn a 180º, extenem la massa i tallam les galetes. Le disposam sobre un paper vegetal a la safata del forn i enfornam de 10 a 14 minuts, fins que són cuites, les deixam refredar.

Per a fer la glasa hem de batre suaument el blanc d'ou amb el cremor tàrtar (si no en tenim no en posam). A continuació anam batent bé el blanc d'ou i afegint el sucre glacé poc a poc. Quan tengui consistència com a de mel hi afegim l'essència de vainilla i seguim batent i afegint sucre glacé fins que tengui la consistència desitjada per a decorar, sol ser com a pasta de dents. Quan ja tenim la glasa feta la ficam a una màniga pastissera amb boqueta rodona estreta i decoram les nostres galetes al gust. Quan la glasa és blana podem incorporar el sucre de colors, perles de sucre o sprinkles nadalencs. Finalment les deixam eixugar ben bé a una superfície plana (safata) durant un dia.

Aquí us deix una instatània de les galetes recent decorades.

Bon Nadal!




3 comentaris:

  1. ESSAS BOLACHAS FICARAM LINDAS .
    DESEJO-LHE UM FELIZ E DOCE NATAL A SI E SUA FAMILIA.
    BESOS

    ResponElimina
  2. Unes galetes nadalenques delicioses i molt maques.
    Petons i bon Nadal

    ResponElimina
  3. Quina passada de galetes! T'han quedat genials, tant les estrelles com els nonotets!

    Una abraçada i molt bones Festes!
    Anna

    ResponElimina