Pàgines

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Cocarrois

Avui publico la recepta dels típics cocarrois mallorquins de colflori, que ja he fet un parell de vegades. La recepta la prenc del llibre Historia y Evolución de la Cocina de Mallorca.

Ingredients
  • 1 kg farina
  • 150 gr saïm
  • 100 gr oli d'oliva
  • 300 gr aigua
  • 1 manat de bledes
  • 1 manat de cebes tendres
  • 1 colflori petita
  • Prebe bo
  • Sal
  • Prebe vermell
  • Panses
  • Pinyons


Primer feiem la massa de la següent manera: mesclam la farina amb la mescla dels ingredients humits (saïm, oli i aigua), mesclam bé i amassam durant una estona fins que la massa sigui maleable i homogènia. La reservam. Mentre tallam les verdures ben petites i les posam a un bol, les trempam amb oli d'oliva, sal, prebe bo i prebe vermell. A continuació començam a fer els cocarrois: collim una bolla de pasta i l'aplanam amb el rodell, ben fina, amb una forma rodona. A dins hi posam unes cullerades de verdura, dues panses i pinyons. Tancam la massa i la posam sobre la mà per fer el tancament de la voreta pessigant amb els dits. Posam els cocarrois sobre la safata del forn i els enfornam durant 40 minuts, fins que veiem que estan fets.

També podem fer els cocarrois sense saïm, usant oli d'oliva (250 gr).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada