diumenge, 8 de juny del 2014

Gâteau aux noisettes

































Després de mesos sense publicar res, torn. Sóc viva, si! però he estat megaocupada amb altres temes. Així i tot, he seguit fent postres i receptes vàries a casa, però mai trobava el moment per fer les fotos, i després, com sol passar, el pastís s'acabava... Avui m'he dit, toca fer unes fotos a aquest bescuit, que és una delícia. És una recepta molt fàcil de fer i amb ingredients ben corrents: un de bescuit d'avellanes -gâteau aux noisettes en francès- que he seguit d'un llibre de cuina per a nins que m'agrada molt i que tenc des de fa moooolts d'anys -quan jo era petita, vamos. Es diu: Los pequños cocineros. Libro de cocina de todo el mundo para niños y niñas d'Unicef. Per als mallorquins/nes recorda un poc al gató, si bé aquest du farina i és més espojós, i el que més m'agrada és l'aroma d'avellanes, mmm

Ingredients
6 ous
250 gr sucre moreno
10 Cd de llet
200 gr farina
1 cdt llevat químic
100 gr avellanes moltes

1- Encenem el forna  170-200º
2- Separam blancs de vermells d'ou. Reservam els blancs.
3- Mesclam els vermells amb el sucre i la llet. Ho mesclam bé.
4- Afegim a la mescla anterior la farina, llevat i les avellanes. Mesclam.
5- Pujam els blancs a punt de neu i les afegim a la mescla anterior remenant amb una espàtula.
6- Dipositam la mescla dins un motlle ben engreixinat amb margarina (jo vaig emprar el meu preferit de Bundt Cake, però serveix qualsevol).
7- Enfornam uns 40-45 minuts (primer calor de baix i al final dalt i baix). Traiem de forn i desmotllam.

Aquest bescuit ha de ser boníssim amb gelat casolà d'avellana, el tenc pendent de fer, next day.