dimecres, 31 d’octubre del 2012

This is Halloween!

































Ja som a Halloween! i encara que és una festa forana, m'agrada pel joc que dóna amb els postres i la pastisseria en general, m'encanten els motius de Halloween per galetes, muffins i pastisos, serà que sóc un poc dark i això dels vampirs, taüts i ratapinyades sempre m'ha agradat (estèticament clar!). L'any passat vaig fer les meves primeres galetes decorades, unes ratapinyades i taüts decorats amb glasa de colors, i quina feinada me van dur! Justament per això durant aquest any, que també ha estat molt intens, no m'ha donat per tornar a fer galetes decorades. Però per Halloween no podien faltar! Tenia el meu tallador de "dents de vampir" sense estrenar (l'any passat no me vaig veure amb força) i ara ja puc dir que l'he provat. Així que res, us deixo unes imatges de les mossegades, per a la recepta de galetes i glasa vaig seguir les indicacions de Bea (El rincón de Bea), com l'any passat.

Happy Halloween!




































































dissabte, 27 d’octubre del 2012

mmm Donuts!

































Per fi he fet donuts! Me feia moltes ganes fer-ne a casa, però mai m'acabava d'animar, pensava que em quedarien diferents, la forma la veia complicada, ja que no tenc talladors ni motlles, però res d'això,  ja he descobert lo fàcil que és tenir uns bons donuts a casa per berenar! Animau-vos a fer-ne! Surten boníssims, no pots aturar de menjar-ne, vaja perill! i la recepta és fàcil, només cal esperar que la massa tovi. De receptes en tenia moltes recopilades, però m'he decantat per la de Coure Coulants, que és senzilla i bona de seguir. Aquí us la deix.

Ingredients (9 donuts)

Massa
300 gr farina
115 ml llet
22 gr llevat fresc
2 gr de sal
50 gr sucre
1 cdt essència de vainilla
1 ou petit
25 gr mantega

Glassejat
60 gr sucre glacé
10 ml aigua
1 cdt essència de vainilla

1- Feiem la massa diluint el llevat dins la llet teba, també hi posam el sucre. Al bol de l'amassadora mesclam la farina, ou, sal, essència de vainilla i la mescla de la llet, amassam una estona, després hi afegim la mantega (a temperatura ambient) i seguim amassant durant uns 10 minuts. La massa queda aferradissa però consistent. La deixam al bol tapada amb un pedaç que tovi durant una hora, fins que dupliqui el volum.

2- Un cop ha tovat l'extenem sobre una superfície enfarinada, aplanam amb el rodell fins que tengui un gruix d'un centímetre, ara hem de tallar els donuts. Com no tenia talladors aposta, he emprat una copa de cava antiga (d'aquelles amb boca ampla) i una de jerez petita (boca estreta) per fer els dos forats. Anam tallant els donuts i els dipositam sobre un papel vegetal (dins una safata). Els tapam amb un pedaç i deixam tovar una hora més.

3- Fregim els donuts en abundant oli ben calent, els giram perquè es daurin per les dues cares, és bastant ràpit. Els deixam degotar sobre un paper absorbent.

4- Preparam el glassejat mesclant els ingredients fins que quedi una consistència tipus mel. Posam els donuts sobre una reixa i els anam posant per sobre cullerades de glassejat. Els deixam refredar i el glassejat s'endureix, també els podem girar i posar per l'altra cara.

Bon profit!


diumenge, 21 d’octubre del 2012

Xoco-coco Cupakes

































De nou uns cupcakes, ja feia temps que no en publicava una nova recepta. Aquesta la vaig collir del llibre ¡Un zombi se ha comido mi cupcake! de Lily Vanilli, una recopilació temàtica de receptes de cupcakes i altres dolços terrorífics. S'acosta Halloween i és hora de posar-lo en pràctica, no em vaig atrevir encara amb les decoracions monstruoses, vaig optar per fer els cupcakes normalets. A la recepta dels muffins de xocolata li vaig donar un toc diferent amb el coco, que hi combina molt bé. Són facilets de fer i si els voleu més dolços el buttercream de coco és una delícia.

Ingredients

Massa de xocolata i coco
60 gr mantega sense sal
150 gr sucre
115 gr farina
1/4 Cd llevat químic
1/4 cdt sal
30 gr cacau en pols
1 ou
80 ml buttercream*
1 cdt essència de vainilla
2 cdt essència de coco
4 Cd coco ratllat

Buttercream de coco o vainilla
60 gr mantega sense sal
350 gr sucre glacé
1 cdt essència de coco / vainilla
4 Cd llet

Decoració 
Coco ratllat

* Si no tenim buttercream el podem preparar a casa, posant una culleradeta de vinagre en 80 ml de llet, esperam un poc i tendrà la consistència del buttermilk.

La massa. Encenem el forn a 180º, preparam el motlle de muffins amb els paperets. Començam batent la mantega a temperatura ambient amb el sucre, amb la nostra KA o barnilles. Quan la mescla és fina hi afegim l'ou i la vainilla, seguim batent uns minuts. A un bol mesclam la farina i cacau tamissats, el llevat i la sal. Poc a poc anam afegint unes cullerades de la mescla de farina alternant amb un poc de buttermilk, fins que ho tenim tot integrat. Finalment afegim l'aroma de coco i el coco ratllat i ho integram. Distribuim una cullerada dins cada paperet i ho enfornam durant uns 15 minuts fins que són fets. Traiem i deixam refredar.

El buttercream. Batem la mantega a temperatura ambient amb la KA o barnilles durant uns minuts. Agregam la llet, essència de coco o vainilla i la meitat del sucre glacé, batem durant uns minuts, agregam la resta del sucre glacé i seguim batent uns minuts fins que la consistència és esponjosa i idònia.

La decoració. Decoram els cupcakes amb el buttercream de coco (jo vaig emprar boqueta rodona ampla) i un poc de coco ratllat per sobre.



diumenge, 14 d’octubre del 2012

Pumkin & Cinnamon Streusel Cake

































Ja tornam a ser a 15! Aquest mes des dels Fogons ens proposen fer una recepta amb carabassa, un dels ingredients característics de la tardor que ja hem encetat. La carabassa és tan versàlit, es pot emprar per multitud de plats dolços i salats. L'altre dia vaig comprar a un súper xinès que vaig descobrir a Palma un sucre moreno amb gingebre, molt aromàtic, que em va donar una idea per a fer la proposta del mes. Me vaig decidir per preparar un pastís de carabassa amb espícies, que hi peguen molt i donen un aroma molt a tardor. La recepta que he seguit és del bloc Two peas and their pod, un pastís de carabassa amb streusel de canyella que és bo de fer i queda fantàstic per a prendre amb un cafetet, l'streusel (una mescla de mantega, sucre i farina típic de la rebosteria alemanya) fa que sigui humit i molt aromàtic. Per sobre es decora amb un poc de glasejat de canyella que li dóna el puntet golós. Aquí en teniu la recepta.

Ingredients

Streusel
2/3 tassa de farina
1/2 tassa de sucre moren (amb gingebre)
1 cdt de canyella
1/4 cdt de sal
6 Cd de mantega

Massa
1 i 1/2 tassa de farina
2 cdt de llevat químic
1/2 cdt de bicarbonat
2 cdt de canyella
1/2 cdt de gingebre en pols
1/4 cdt de nou moscada ratllada
1 polsí de prebe negre
1/2 cdt sal
1/2 tassa de mantega
2 ous
1 tassa de sucre moreno (amb gingebre)
1 cdt essència de vainilla
1 tassa de puré de carabassa
1 iogurt grec

Glasejat
1/2 tassa de sucre glacé
1/4 cdt canyella en pols
2-3 cdt de llet
1 cdt essència de vainilla



































1. Encenem el forn a 170º. Preparam un motlle (jo he emprat un desmotllable) i l'engreixam.

2. Primer feiem l'streusel. Mesclam el sucre amb la canyella, sal, farina i mantega. Mesclam amb dos ganivets fins que es crea una pasta coma a miques grans. Reservam.

3. Per a la massa, en un bol mesclam la farina amb les espícies, sal, bicarbonat i llevat, reservam. Batem amb la KA o barnilles la mantega amb el sucre durant uns minuts. Agregam els ous, d'un en un, fins que s'integrin. Ara afegim l'essència de vainilla, el iogurt i el puré de carabassa, mesclam de nou. Finalment agregam poc a poc la mescla de la farina fins que quedi una massa espessa.

4. Disposam dins el motlle que teniem preparat una capa de massa, la meitat de l'streusel, una altra capa de massa (la restant) i l'altra meitat d'streusel per sobre. Enfornam (calor de baix) durant uns 30 minuts, i uns 15 més amb calor de dalt i baix, fins que és cuit (ho comprovam amb un escuradents). Traiem del forn i deixam refredar, desmotllam.

5. Per a fer el glasejat simplement hem de mesclar els ingredients fins que quedi una pasta ni massa líquida ni massa espessa (podem afegir llet o sucre fins aconseguir la textura idònia). Decoram el pastís quan és fred amb el glasejat.