Avui he fet gelat de sèsam, a casa! Aquest sabor és un dels meus preferits, però clar, normalment el demano quan vaig a un restaurant japonès, on sempre en tenen. A casa no n'havia fet mai, però avui he recordat uns sobrets d'un postre o pudding de sèsam que vaig comprar fa un temps a un supermercat xinès i se m'ha encés la bombilla! Realment la composició dels "sobres" és ben senzilla (sèsam negre capolat, sucre, dextrosa i sal), per tant he pensat que podria anar bé per fer gelat, afegint nata, sucre i edulcorant, i sí, efectivament, l'experiment ha sortit bé! Ja que durant l'estiu no he pogut aprofitar al màxim la geladora de KA, ara n'he de treure profit, en uns 20 minutets ja tenia el meu gelat de sèsam, que per cert ha estat molt bo!
Ingredients
200 ml nata per muntar
300 ml llet descremada
Sucre en pols o sacarina líquida al gust
2 sobrets de "instant black sesame dessert"
Primer hem de fer la mescla per al gelat. Mesclam la llet, nata, sacarina i el contingut dels sosbres en un tassó de túrmix, ho batem bé fins que quedi ben mesclat.
Amb geladora (KA o similar): posam el nostre bol gelat a la màquina en posició 1 i afegim la mescla, ho deixam mantecar durant uns 20-30 minuts fins que tengui la consistència desitjada. El podem menjar al moment o bé congelar-ho i treure un poc abans de consumir.
Si no tenim geladora: el procés és un poc més lent. Posam la mescla a un túpper al congelador, i cada 40 minuts, ho traiem i mesclam de nou (podem passar el túrmix), així un parell de vegades fins que tengui consistència mantecada. Finalment el consumim o reservam al congelador.
I aquí vos deix una imatge del paquet dels "sobrets", imagino que a qualsevol súper xinès deuen tenir una cosa similar.