dimecres, 15 d’agost del 2012

Muffins de xocolata, carabassí i anous

































De nou 15! aquest mes està passant volant! Als Fogons ens van proposar fer alguna cosa amb carabassí, una verdura que té moltes possiblitats tant per plats salats com dolços. De fet, la confitura de carabassí que fa tres anys que faig és la meva favorita, si no l'heu tastada vos la recomano. Però per aquesta ocasió me feia ganes fer uns muffins, el carabassí queda genial per a fer coques, i vaig adaptar una recepta de Mi Dulce Tentación al format muffins i afegint anous. Són tendres, esponjosos, amb un color i sabor de xocolata, i el carabassí ni es veu, però els dóna una textura fantàstica, a més són fàcils i ràpids (de fer i menjar jeje).

Ingredients

200 gr farina
200 gr sucre
50 gr cacau en pols
2 ous
80 gr mantega
50 gr anous
1 sobre de sucre de vainilla
1/2 tassó de llet
150 gr carabassí
1 cdt llevat químic
1 cdt bicarbonat
Un polsí de sal

Encenem el forn a 180º. Primer netejam i ratllam el carabassí, reservam. Mesclam la farina amb el cacau i llevat, reservam. Mesclam els sucres amb els ous (amb KA, similar o barnilles), posteriorment afegim la mantega fosa, llet, bicarbonat i sal i seguim mesclant. Ara anam incorporant la mescla de cacau i farina poc a poc fins que quedi integrada. Finalmetn afegim les anous i el carabassí, integram bé. Disposam dins paperets dins el motlle de muffins (3/4 parts) i ho enfornam uns 20 minuts, fins que siguin pujats. A refredar i llestos!


dimecres, 8 d’agost del 2012

Gelat cremós de gerds (sense ou)

































Amb aquesta calor només me fa ganes fer gelats! Li hem de donar sortida a la geladora, tot és més fàcil i el resultat fantàstic. Vaig estar pensant en fer un gelat més senzill que els que duden ous, i ara que ho he provat, crec que en faré més sovint. Aquí teniu un gelat facilíssim de fer, a més de bo i un poc light, cosa que no ve malament! És un gelat cremós de gerds, que com no du ous ni sucre es pot fer la mescla en fred, així acceleram el procés. Per a fer-lo vaig emprar un sirop de gerds que vaig trobar al Lidl de la marca Maribel, vos el recomano, té un gustet!

Ingredients

200 ml nata muntar
200 ml llet descremada
200 ml puré o sirop de gerds
Sucre o edulcorant al gust
3-4 Cd de llet en pols (opcional)
Essència de gerds (opcional)

Per fer-lo més ràpid podem tenir la llet, nata i sirop a la gelera. Primer preparam la mescla del gelat, per això mesclam la llet, nata, sirop de gerds, llet en pols i sacarina,  ho batem bé amb la batedora o túrmix. Deixam refredar un poc més la mescla a la gelera una hora.

Amb geladora: Posam el cubell gelat a la geladora (KA en el meu cas) amb velocitat 1 i agregam la mescla, deixam mantecar durant uns 20-30 minuts fins que la consistència és de gelat blan. Posam a un tupper la mescla i ho deixam al congelador unes 2-4 hores.

Sense geladora: Posam la mescla freda a un tupper al congelador, cada 40 minuts traiem i mesclam bé, també podem passar el túrmix. Repetim aquesta operació unes 3-4 vegades i finalment deixam gelar unes hores.

Traiem el gelat un poc abans de consumir perquè s'ablani i servim amb un poc de sirop per sobre.








































diumenge, 5 d’agost del 2012

Pastís de llimona amb merenga


































Tenc el bloc abandonat... però avui vos vull mostrar un bocinet del darrer pastís que vaig fer, de llimona amb merenga, boníssim! M'encanta la mescla del sabor dolç amb l'aroma de llimones amb el puntet cítric, i el merenga per sobre tan esponjós li dóna un toc especial, és genial tant per a un berenar, un aniversari o un postre. Aquí teniu la recepta.

Ingredients 

Massa
200 gr farina
100 gr margarina o mantega
1 ou
50 gr sucre

Crema de limona
1/2 pot de llet condensada
1 culleradeta pell de llimona ratllada
1/2 taça de suc de llimona
2 vermells d'ou
200 ml de nata líquida

Merenga
3 blancs d'ou
6 cullerades de sucre

Preparam la massa amb els ingredients. La deixam reposar embolicada amb paper film a la gelera durant una hroa. L'estiram i folram el motlle desmuntable prèviament engreixat. Punxem la massa perquè no pugui i la coem un poc al forn.

Mesclam bé els ingredients amb un batedor i quan la mescla és homogènia la posam dins la massa, prèviament cuita. Ho cuinam al forn fins quw la crema hagi cuatllat i tengui un color daurat. El traiem i el deixam refredar.

Feim una merenga amb les clares a punt de neu i el sucre i cobrim el pastís un cop que sigui fred. Feim ones amb una cullera i si volem el ficam al forn calent per daurar la merenga. El conservam al frigorífic i el servim fred.