dilluns, 27 de febrer de 2012

Cupcakes de Maduixes amb Nata

































Ja feia temps que no feia uns cupcakes. Així que aquest cap de setmana he tret un poc de temps per a dedicar-lo a aquest dolç tan de moda. Com és temporada de maduixes, he decidit fer uns cupcakes que reprodueixen uns dels postres més típics amb aquesta fruita, les maduixes amb nata. Per això he fet una massa amb maduixes (he seguit la recepta d'Alma d'Objetivo: Cupcake Perfecto, mestra dels cupcakes per excel·lència) i els he cobert amb nata muntada i maduixes. Són una delícia, esponjosos, amb bocinets de maduixa per dins i amb la nata com a toc especial. Aquí teniu aquest postre versió cupcake.

Ingredients (18 cupcakes)

Massa
* 230 gr farina
* 2 cdt llevat químic
* 120 gr mantega
* 120 ml llet semi-descremada
* 2 ous
* 180 gr sucre
* 1 cdt essència de vainilla
* 200 gr maduixes


Cobertura
* 500 ml Nata per muntar 35% MG
* 5 Cd sucre glacé
* 10 maduixes

































Per a fer la massa: encalentim el forn a 170º. Tamissam la farina i el llevat i reservam. Netejam i tallam petites les maduixes, reservam. Batem la mantega en pomada amb el sucre fins que sigui una massa esponjosa i suau. A continuació hi afegim els ous, d'un en un, batent fins que s'integrin bé a la massa. Ara anam posant la meitat de la farina i mesclam, incorporam la meitat de la llet (amb l'essència de vainilla) i seguim integrant. Després afegim la resta de farina i llet i mesclam bé la massa. Finalment hi afegim les maduixes i ho mesclam amb una espàtula. Repartim la massa dins motlles de paper dins la llauna de muffins i ho enfornam a 170º durant uns 20 minuts. Quan són fets els traiem i deixam refredar.

Per a decorar muntam la nata amb les cullerades de sucre. Amb una màniga pastissera amb boqueta rodona ampla decoram els cupcakes quan són freds. Coronam cada cupcake amb mitja maduixa.


































divendres, 24 de febrer de 2012

Crema de Carabassa al Curri

































 Primer de tot vos vull demanar disculpes, ja que darrerament tenc el bloc un poc abandonat... bàsicament perquè no tenc temps per cuinar, amb el que a mi m'agrada i me relaxa! això és degut a que darrerament estic duent una vida professionar bastant estressant, amb dues feines. Esper poder seguir publicant entrades, ja que m'agrada molt aquest món, l'únic que ho hauré de fer amb més calma, i no seran tan abundants com abans, i també esper poder seguint participant als reptes mensuals. Així que quedau avisats/des per endavant...

Avui vos duc de nou una crema, aquesta l'he feta un parell de vegades aquest hivern i m'ha agradat molt la combinació de la carabassa amb el gustet del curri. Així que aprofitant unes carabasses casolanes en vaig fer ahir mateix per sopar.

Ingredients

* 1 ceba
* 1 porro
* 600 gr carabassa
* 1 dau de brou vegetal biològic
* 2 cdt de cúrcuma
* 2 cdt de curri
* Aigua mineral
* 100 ml nata per cuinar (opcional)
* Sal
* Prebe bo
* Oli d'oliva

Tallam la ceba i el porro i els sofregim dins una olla amb un poc d'oli d'oliva. Pelam la carabassa i la tallam a daus, l'afegim a l'olla. Tot seguit cobrim les verdues amb aigua mineral, hi posam el dau de brou vegetal i ho deixam bullir durant una mitja hora, fins que les verdures són ben fetes. Ara hi posam el curri, curcuma, sal i prebe bo al gust. Passam el túrmix per fer la crema ben fina i si ens ve de gust hi afegim la nata. Per sobre hi he posat ametlles en làmines.

divendres, 17 de febrer de 2012

Cols de Brusel·les gratinades

































L'altre dia vaig comprar cols de Brusel·les, feia molt de temps que no en menjava i me va fer ganes fer-les d'alguna manera diferent. Me vaig decidir per fer-les gratinades al forn amb beixamel i formatge, i la veritat és que va ser un plat que me va agradar bastant, ideal per acompanyar carn. Aquí vos deix la recepta.

Ingredients

* 500  gr cols de Brusel·les
* 2 Cd farina
* 1 raig d'oli d'oliva
* 1 tassó de llet descremada
* 60 gr de formatge mozzarella ratllat
* Nou moscada
* Prebe bo
* Sal

Primer hem de netejar les cols i posar-les a bullir en aigua amb un poc de sal, durant uns 15 minuts. Quan són fetes, les traiem i colam, les reservam. Mentre anam fent la beixamel, torram la farina durant uns minuts a una pella, alerta que no se cremi! i seguidament anam agregant la llet, poc a poc i sense deixar de remanar. Afegim la nou moscada, prebe bo i sal al gust. Deixam coure a foc baix fins que tengui la consistència desitjada, i sense deixar de remenar perquè no s'aferri. Quan la beixamel és feta, aturam el foc. Dins un motlle o font per al forn posam un raig d'oli d'oliva, les cols de Brusel·les i la beixamel per sobre. Finalment ho cobrim amb formatge mozzarella ratllat. Ho ficam al forn, preencalentit a 180º, en mode graella (de dalt) i ho gratinam durant uns minuts fins que el formatge és fos i un poc torradet per damunt. Serviem calent.

divendres, 10 de febrer de 2012

Rolls farcits amb llavors de gallaret

































Avui vos duc un dolç especial que he fet fa poc. A la tenda Müller de Palma vaig comprar un preparat de llavors de gallaret, farciment típic de la rebosteria alemanya, el backfertige mohnfülling, de la marca Edeka. A la zona de centreeuropa es solen fer pastissos amb aquest farcit que poden tenir forma de rosca o de pastís de capes. Vaig decidir provar de fer els rolls seguint les instruccions del mateix paquet i el resultat m'ha encantat, un farciment boníssim, dolç i amb un gustet fantàstic. 

Ingredients

Massa
* 500 gr farina
* 1 ou
* 100 gr mantega
* 150 gr sucre
* 250 ml llet
* 1 paquet de llevat de pa sec
* 1 polsí de sal
* Ratlladura de llimona
* 1 cdt de essència de vainilla
* 1 canotet de canyella
* Pell de taronja

Farcit
* 1 paquet de preparat de llavors de gallaret
* 1 ou
* 50 gr mantega
* 40 gr ametlla molta
* 100 gr melmelada de taronja
* 3 Cd de panses

Glasejat de Canyella
* 125 gr sucre glacé
* 1 cdt canyella
* 1-2 Cd d'aigua

Per a la massa primer hem de bollir la llet amb la canyella i la pell de taronja, la deixam refredar. Mesclam la farina amb la sal i el llevat. Incorporam la llet quan és teba (abans llevam la canyella i la pell de taronja), l'ou batut, el sucre, la ratlladura de llimona i l'essència de vainilla. Ho amassam durant uns 10 minuts. A continuació afegim la mantega en pomada i seguim amassant durant uns 15 minuts. Deixam tovar la pasta durant una hora o fins que dupliqui el volum. 

Mentre podem fer el farcit. Mesclam el preparat de llavors de gallaret amb la mantega fosa. Incorporam l'ou batut, l'ametlla, la melmelada i les panses i mesclam bé. Reservam.

Quan la massa és tovada l'extenem sobre una superfície enfarinada i feiem un rectangle. El farcim amb la mescla de les llavors de gallaret, deixant un poc d'espai als marges. Anam enrotllant fent la massa d'un extrem a l'altre. Quan tenim el rotlle el tallam en porcions d'uns 8 cm i les disposam sobre un paper vegetal dins la safata del forn, separades perquè augmentaran de volum. Deixam tovar els rolls dins el forn durant una hora. Quan són tovats els traiem i encalentim el forn a 180º. Els podem pinzellar amb ou batut. Quan és calent enfornam els rolls durant una mitja hora. Els traiem i deixam refredar.

Per al glasejat mesclam els ingredients fins obtenir un glasejat líquid però un poc consistent. Quan els rolls són freds els posam un poc de glasejat per sobre amb una cullera. Ho deixam reposar un poc i ja són llests!


dimecres, 8 de febrer de 2012

Limoncello

































El Limoncello el vaig descobrir fa dos anys quan vaig anar a Roma, i me va encantar! La dolçor i l'aroma de llimona d'aquest licor el fa ideal per a prendre després d'un sopar a l'estiu. En veure la recepta a Els Fogons de la Bordeta, vaig decidir fer el meu propi limoncello casolà, ja que les llimones sempre són presents a casa. La recepta és bastant senzilla, només cal esperar el temps adequat i tendrem el nostre propi limoncello per a gaudir-ne a casa o per regalar.

 































 Ingredients

* 1 ampolla d'aguardiente de orujo
* 5 llimones
* 700 gr sucre
* 800 ml aigua mineral

*Amb aquestes quantitats surten unes 2 ampolles grans de limoncello o 3 de petites.

La primera passa és netejar les llimones i treure'ls la pell, aquí hem d'anar alerta i només tallar la part groga de la pell, evitant el blanc, així que pot resultar un poc complicat. Quan tenim la pell de les 5 llimones tallada, la mesclam amb l'orujo a un recipient tancat (jo ho vaig fer a un pot gran) i ho deixam així durant una setmana. Veurem que poc a poc va collint color groc.

Passada la setmana feiem un almívar amb el sucre i l'aigua, símplement ho posam junt a coure sense remenar i que bulli 5 minuts. Retiram del foc, deixam que sigui teb i ho mesclam amb l'orujo i llimona de la setmana anterior, aquí necessitarem un recipient més gran. El tapam i deixam de nou durant una setmana.

La setmana següent, dues setmanes després d'haver començat, colam el limoncello per eliminar les impureses i les pells amb un colador de tela o una gasa, el posam dins ampolles de vidre, les tapam i ja tenim el nostre limoncello llest. Va bé sempre tenir-ne una ampolla dins la gelera, fresc és boníssim.





diumenge, 5 de febrer de 2012

Layer Cake de Xocolata

































Quan vaig veure el layer cake de xocolata de El Rincón de Bea me vagi quedar pasmada, quina cosa més maca! i quina pinta! Així que vaig reservar la recepta per fer-la prest, i va arribar el dia, l'aniversari del meu al·lot, com a regal de rebosteria un bon layer cake de xocolata. L'elaboració dels layer cakes és un poc costosa, du temps i feina, però val la pena! Aquest és un pastís per llepar-se els dits, de xocolata amb cobertura de formatge i nata, tot un pecat! De layers no n'he fet massa, només el Rainbow Layer Cake i el German Layer Cake, aquesta és la primera vegada que no he emprat fondant per a cobrir-lo i m'agrada més a l'hora de menjar, però l'acabat és més dificil d'aconseguir, encara me queda mooolta de pràctica.


 































 Ingredients

Bescuits de xocolata
* 200 gr xocolata de cobertura
* 170 gr mantega
* 350 gr sucre moreno
* 3 ous
* 370 gr farina
* 1 i 1/2 cdt llevat químic
* 1 i 1/2 cdt bicarbonat
* 1/2 cdt sal
* 400 ml llet
* 2 cdt essència de vainilla

Cobertura de nata i formatge
* 500 ml nata (35% MG)
* 100 gr formatge en crema
* 150 gr sucre glacé
* 2 cdt essència de vainilla incolora

Buttercream de xocolata
* 125 gr mantega
* 250 gr sucre glacé
* 2 cdt cacau en pols



Primer hem de fer els bescuits de xocolata. Encenem el forn a 175º i untam els 2 motlles amb oli. Fonem la xocolata al microones i la deixam referdar. Separam els blancs i vermells d'ou i muntam els blancs a punt de neu, els reservam. Batem un poc els vermells fins que facin escuma i els reservam. En un bol mesclam la farina amb la sal, llevat i bicarbonat, reservam. Mesclam la llet amb l'essència de vainilla i reservam. Batem la mantega amb el sucre, si tenim KitchenAid amb la pala, sinó amb unes barnilles elèctriques, durant 3 minuts a velocitat mitjana. A continuació hi agregam els vermells d'ou en dues vegades i seguim batent. Incorporam el xocolata fos quan és fred i seguim batent. A continuació anam afegint en tres vegades la mescla de farina, alternant amb la mescla de llet, fins que estigui tot ben mesclat. Finalment amb una espàtula afegim els blancs d'ou reservats amb la massa. Repartim la massa als dos motlles, ha de quedar la mateixa quantitat als dos. Els enfornam durant uns 30 minuts fins que són ben fets, ho comprovam amb un escuradents, si surt net ja estan fets. Els deixam refredar, els desmotllam i embolicam en film, estorjam a la gelera fins el dia següent.

Per a fer la cobertura muntam la nata amb el sucre glacé amb les barnilles elèctriques. Hi agregam l'essència de vainilla i el formatge en crema i mesclam fins que està ben integrat. Reservam a la gelera.

Per al muntatge del pastís vos recoman el post de Bea, és la mestra dels layer cakes! Així i tot aquí posaré les passes principals: Primer hem de posar una base (jo he emprat una blonda de plàstic de l'Ikea) a sobre hi posam una cullerada de la crema, a continuació hi posam el primer bescuit, cap avall, el cobrim amb unes cullerades de crema i l'extenem amb una espàtula, col·locam el segon bescuit i cobrim amb crema, amb l'espàtula anam extenent la crema sobrant pels laterals i la superfície. Estorjam el pastís a la gelera durant unes hores. Per l'acabat posam la resta de crema i la repartim per la superfície del pastís amb una espàtula per tal de deixar-lo el més llis possible (això és mooolt difícil jeje). Jo vaig cobrir la superfície amb xocolata ratllada.

Si volem decorar el pastís amb buttercream de xocolata mesclam els ingredients (mantega, cacau i sucre glacé) fins que la consistència és la desitjada per treballar amb la mànega. Decoram la part inferior del pastís amb una boqueta d'estrella, hi podem posar unes perles de sucre.


dijous, 2 de febrer de 2012

Crema d'espàrecs

De nou public una crema, enguany m'estic tornant un poc boja amb aquest tipus de plat! però amb el fred que ara s'acosta és la millor manera d'entrar en calor. Els espàrecs verds és una verdura que m'agrada molt, sobre tot els sol fer torrats o al forn, però mai els havia tasta en crema i la veritat és que m'ha agradat bastant. Aquí vos deix la recepta, que com veureu és molt facileta.

Ingredients

* 1 ceba
* 1 porro
* 1 manat d'espàrecs verds
* 1 cub de brou vegetal biològic
* Aigua mineral
* Oli d'oliva
* Sal
* Prebe bo
* Nou moscada
* 100 ml nata per cuinar (o nata de civada)

Com sempre, l'elaboració de les cremes és molt senzilla. Netejam i tallam la ceba, el porro, els espàrecs i els sofregim dins una olla amb un poc d'oli d'oliva. A continuació hi afegim aigua mineral fins que cobreixi les verdures i incloem un cub de brou vegetal biològic, jo n'utilitzo un de la marca Rapunzel que m'agrada molt. Deixam bollir les verdures durant uns 30 minuts fins que siguin cuites. Hi posam sal, prebe bo i nou moscada al gust. Quan les verdures són fetes passam el túrmix per fer una crema fina i afegim nata per cuinar, en el meu cas la vaig posar de civada de la marca Oatly. Servim calent amb unes pipes de carabassa.