dilluns, 28 de febrer de 2011

Propuesta dulce CWK: Crêpes con yogur y mermelada de higos




























Whole Kitchen en su Propuesta Dulce para el mes de Febrero nos invita a preparar un clásico de la gastronomía francesa, Crêpe. En esta ocasión el tiempo ha pasado volando y preparé los crêpes con productos que tenía en casa, con yogur y mermelada de higos. El resultado ha sido exquisito.

Receta para crêpes de Pierre Hermé (para 6 crêpes)
*2 huevos
*10 gr mantequilla
*100 gr harina
*1 cdt de esencia de vainilla
*1 cdt de licor (ron a la vainilla)
*2,5 gr sal
*25 cl leche
*3 cl agua

Para el relleno
*Yogur natural edulcorado

Batimos los huevos. Derretimos la mantequila y la agregamos a los huevos. Incorporamos la esencia de vainilla, la leche, el agua, el licor y la sal. Tamizamos dentro la harina y batimos bien la mezcla. La dejamos reposar de 1 a 2 horas. Pasado este tiempo calentamos una sartén con una pincelada de aceite. Cuando está caliente ponemos un poco de masa con un cucharón y la repartimos bien por la sartén. Cuando está hecho lo giramos y dejamos cocer un minuto. Retiramos del fuego y dejamos enfriar. Extendemos una cucharada de yogur y otra de mermelada por el crêpe y lo enrollamos.

divendres, 18 de febrer de 2011

Flams d'ou















Els flams d'ou són un postre clàssic, però que no havia fet mai, així que ja era hora. Els casolans són molt més bons!

Ingredients
 
* 4 ous
* 500 ml llet
* 100 gr sucre o sacarina 
* Caramel o sucre cremat
* Canyella
* Pell de llimona
* Cireres confitades per servir

Posam la llet al foc amb la pell de llimona i la canyella, deixant-la a poc foc perquè culli l'aroma, sense arribar a bullir. Si ho feim amb sacarina, podem posar-la amb la llet. Mentre batem els ous, i si posam sucre el mesclam amb els ous. Mesclam els ous amb la llet. Posam el caramel o sucre cremat dins els motlles de flam. Hi posam a dintre la mescla. Ho enfornam al bany maria durant uns 30-40 minuts, fins que siguin cuits. Els deixam refredar i per servir els desmotllam i decoram amb una cirera confitada.

Porros gratinats amb formatge mallorquí















Avui he fet la recepta de febrer del calendari de Sa Nostra 2011: Porros gratinats amb formatge mallorquí, i sa veritat és que surten ben bons.

Ingredients
- 4 porros
- 50 gr mantega
- 1 raig oli
- 200 ml nata
- Sal i prebe bo
- 1 tassó de brou
- 150 gr de xulla
- 4 rodanxes de formatge mallorquí

Pelam els porros (llevant la pell de fora) i els tallam la part verda. Els disposam dins una font amb un poc d'oli, prebe bo i sal. Pels costats i per sobre hi posam la xulla tallada petita. Per sobre hi posam la mantega Ho ficam al forn a 180 º durant una estona, quan la mantega és fosa i crepita, li posam el brou i tapam. Deixam al forn una mitja hora, perquè es facin. Quan són blans, hi afegim la nata i el formatge per sobre, ho deixam gratinar una estona i llest!

dissabte, 12 de febrer de 2011

Flam de xocolata i ametlla




















Ahir vaig veure la recepta del blog mà a mà, pell a pell, cor amb cor, d'un flam de nutella i avellanes que em va fer ganes, però ho vaig adaptar als productes que tenia. Així vaig posar xocolata i ametlla, que li dona un sabor rotund fent-lo un postre ideal, a més de molt fàcil de fer.

Ingredients (per a un motlle gran)
  • 800 ml llet
  • 6 ous
  • 150 gr sucre
  • 80 gr xocolata
  • 60 gr ametlla molta
  • Caramel
  • Ametlla laminada
Derretim el xocolata amb un poc de llet. Ho reservam. Mesclam els ous amb el sucre i batem bé. Hi incorporam la llet, el xocolata i l'ametlla. Remenam bé perquè quedi tot ben integrat. A la base del motlle, jo vaig usar un tubular, posam caramell i ametlles laminades. Hi incorporam la mescla. Posam al forn al bany maria durant uns 40 minuts, fins que estigui fet. Deixam refredar i desmotllam.

divendres, 11 de febrer de 2011

Ensalada de couscous al tandoori






















Fa molts anys solia preparar aquesta ensalada de couscous, i s'altre dia una amiga m'ho va recordar. Així que la public, més o manco com la feia.

Ingredients
- 1 tassó de couscous
- 1 tassó d'aigua
- 1 domàtiga gran o domàtigues cherry
- 1 cogombre
- 1 ceba o ceba tendra (opcional)
- Maís (opcional)
- 1 culleradeta d'espícies tandoori
- Julivert
- Herbasana
- 2 cullerades de panses
- 1 culleradeta de margarina
- Oli, prebe bo i sal
- Una mica de comí en pols
- Una mica de coriandre en pols
- Un raig de vinagre (opcional)

Primer preparam el couscous. Posam l'aigua a bullir amb una culleradeta d'espícies tandoori i oli. Quan bull l'afegim al couscous, tapam 5 minuts mentre s'infla. Remenam bé i hi posam una culleradeta de margarina, que ajuda a que els grans es desferrin, i tornam a remenar. El reservam. Metre tallam ben petites les verdures (cebal, domàtiga i cogombre). Les incorporam al couscous, hi afegim julivert i l'herbassana picat fi, i si volem un poc de maís i les panses. Trempam amb sal, oli d'oliva, prebe bo, coriandre i comí, i si volem un raig de vinagre. Bon profit!

dijous, 10 de febrer de 2011

More than Apple Pie















Presento una tarta de manzana que hice para un cumpleaños hace unos días, aprovechando el poco hojaldre congelado que me quedó de la última receta de CWK. Pensé en añadir un poco de fruta fresca y escarchada a la títpica tarta de manzana, para darle más sabor y colorido, el resultado fué genial!

Ingredientes

1 lámina de hojaldre
2 huevos
400 ml nata
6 Cd azúcar
2 manzanas
Canela
1kiwi
1 guinda
1 plátano
Gelatina 

Pelamos las manzanas y las cortamos a láminas finas. Las dejamos escurrir con dos cucharadas de azúcar y canela. Alisamos el hojaldre y lo ponemos en el molde, pinchando para que no suba tanto. Lo metemos al horno hasta que esté un poco dorado. Lo sacamos y reservamos. A continuación ponemos las manzanas encima del hojaldre, en forma de espiral, y lo metemos al fuego lento un rato, hasta que esten doradas. Lo sacamos del horno. Batimos los huevos con el azúcar y la nata.  Echamos la mezcla por encima de las manzanas y metemos de nuevo en el horno, hasta que la crema esté hecha, cuajada y dorada. Lo sacamos del horno y dejamos enfriar. Pelamos y cortamos a rodajas el kiwi y plátano. Disponemos rodajas encima del pastel a modo decorativo, en el centro una guinda roja. A continuación disolvemos la gelatina en un poco de agua y, una vez tibia la ponemos por encima del pastel, así tiene un color más brillante y las frutas se conservan mejor.

dimarts, 1 de febrer de 2011

Lemon muffins















Feia temps que volia fer uns muffins de llimona i ahir va ser el dia! Havia vist una recepta força interessant del blog El Rincón de Bea, que vaig seguir, fent unes petites modificacions. Aquests muffins amb aroma a llimona són suaus i gustosos.

Ingredients 
* 150 gr farina "bizcochona"
* 125 gr farina normal
* 2 ous
* 200 gr sucre
* 110 gr margarina
* 1 iogurt natural
* 1 cdt essència de llimona
* Ratlladura d'una llimona

Mesclam els ingredients líquids (ous, margarina derretida, essència de llimona) amb el sucre i la ratlladura de llimona. Afegim les farines tamissades a la mescla i remenam bé, creant una massa homogènia. Disposam dins motlles de paper de muffin dins la safata del forn durant uns 20 minuts a 170º. Desenfornam i deixam refredar.