dijous, 30 de desembre de 2010

Pollo con salsa de soja, miel y limón
















Mi amiga Pilar me invitó hace un tiempo a cenar a su casa y me hizo esta receta, que me encantó, aunque con la Thermomix... que yo no tengo. Me apunté los ingredientes y la hice en casa al estilo tradicional, con olla de barro y la verdad es que está delicioso. Es una mezcla de sabores que pega mucho con el pollo, el dulce de la miel, el picante del gengibre, el ácido del limón y el toque salado de la salsa de soja.

Ingredientes
5 - 6 dientes de ajo
50 g.de zumo de limón
70 g. de miel
70 g.de salsa de soja
50 g.de aceite de oliva virgen extra
½ cucharadita de jengibre en polvo
pimienta negra
1 kilo de alitas o cuartos traseros de pollo

Le quitamos la piel al pollo. Mezclamos todos los ingredientes, excepto el pollo, en un bol y mezclamos bien. Metemos en pollo en la mezcla y lo dejamos macerar un tiempo tapado en el frigorífico, una media hora o una hora. Luego lo sacamos y lo ponemos todo al fuego en una olla de barro, hasta que el pollo esté hecho y la salsa quede confitada. Servir con arroz thai aromático hervido.

dimecres, 29 de desembre de 2010

Especial Nadal 5: Torró cruixent de xocolata i taronja

Aquesta recepta la vaig veure al blog El rincón de la mariposa, i me va fer ganes innovar-la afegint la taronja confitada que he fet enguany i d'altres ingredients com albercocs secs i ametlla. Així, el resultat és un torró de xocolata cruixent amb aroma a taronja, que recorda a aquelles galletes Pims! A més és molt fàcil de fer.

Ingredients
- 150 gr xocolata amb llet
- 150 gr xocolata de cobertura
- 50 gr d'arròs inflat amb xocolata
- 50 gr ametlla crua a daus
- 8 albercocs secs
- 8 trossos de taronja confitada
- 50 gr saïm o mantega

Derretim el saïm o mantega al foc i afegim les xocolates que també es derretiran i formaran una massa líquida. Hi posam l'arròs inflat, la ametlla, la taronja confitada i els albercocs tallats en bocinets. Remenam bé. Disposam la mescla dins motlles rectangulars, posant a baix un parell de trossos de taronja sencers i ametlla a daus per a decorar, ho cobrim tot amb el torró. Ho ficam a la gelera en un film i deixam un parell d'hores. Quan s'ha endurit el podem desmotllar i degustar!

dimarts, 28 de desembre de 2010

Puding

El puding és un postre molt fàcil de fer i que sempre resulta bo com a toc dolç final per als nostres dinars. Encara que el típic es sol fer amb bescuit, el podem fer també amb el que tinguem a casa, com ensaïmades, pa, coca de patata, que ens hagi sobrat.

Ingredients
- 450 ml llet sencera
- 3 ous
- 1 pell de llimona
- 1 branca de canyella
- 6 cullerades de sucre
- 2 cullerades de sucre per a cremar
- Bescuit (o pa, ensaïmada, coca)

Posam la llet al foc amb la pell de llimona i la canyella, per a que agafi el sabor i s'encalenteixi sense que arribi a bollir. Quan és calenta la llevam del foc i retiram la pell de llimona i la branca de canyella. En un bol disposam el bescuit a trossos i hi posam la llet a sobre. Ho deixam templar. Hi afegim els ous i el sucre i ho remenam bé, reservam. Cremam el sucre en una pella i quan és líquid el posam dins el motlle, deixant-lo endurir. Quan és dur, hi posam a dins la resta que teníem reservada i ho posam al forn al bany maria durant una mitja horeta o fins que sigui cuit. El deixam refredar i desmotllam.

diumenge, 26 de desembre de 2010

Especial Nadal 4: Torró d'ametlla













Enguany tenia ganes de fer una recepta de torró, i he optat per dur a terme una que feia sempre sa meva predina i que era boníssima, el torró d'ametlla, també conegut com torró de Jijona. És bastant senzilla i els ingredients els tenim a l'abast. A més és uns dels torrons més típics de Nadal.

Ingredients

- 1 kg ametlla torrada
- 400 gr sucre glass
- Canyella

Pelam les ametlles, escaldant-les en aigua calenta i les deixam eixugar. Les torram al forn, anant alerta que no es cremin. Les deixam refredar i les picam amb la batedora fins que quedi una massa pastosa, ja que les ametlles torrades van mollant l'oli. Mesclam aquesta massa amb el  sucre glass i un poc de canyella, treballant la pasta fins que sigui homogènia. La dipositam ben premuda dins un motlle o safata allargada folrada de paper vegetal, amb el que taparem el torró. Hi posam un pes a sobre (un cartró de llet) i ho deixam reposar. El podem fer amb temps, ja que aguanta més de 15 dies.

dissabte, 25 de desembre de 2010

Cupcakes de Plàtan i Toffee


Amb aquesta recepta estren el meu nou llibre Deliciosos pasteles. El mundo de los cupcakes (María Gómez Martín, Ed. Absalon) que s'altre dia em va arribar. Sa veritat és que el llibre està bastant bé, deixant de banda algunes fotografies poc artístiques. El format és còmode per a emprar a la cuina, ja que ve amb espiral tipus quadern i està plastificat. Les receptes són senzilles, ben explicades i els ingredients són fàcils de trobar, per tant va adreçat a qualsevol persona interessada en el món dels cupcakes, a part de ser un dels pocs llibres sobre aquest tipus de dolç que es troba editat en espanyol.



Anant a la recepta, és una de les més llépoles que he fet, ja que l'aroma del plàtan, mesclat amb la dolçor del toffe li donen un sabor excepcional que me recorda al Banoffee. A més, jo vaig afegir un toc especial, amb el farciment de Nutella blanca.

Ingredients massa
- 125 gr mantega
- 125 gr farina
- 2 culleradetes de llevat en pols
- 2 ous
- 1 plàtan madur
- 100 gr sucre moreno
- Nutella blanca (opcional) *no apareix a la recepta original

Batem la mantega amb el sucre fins que quedi una massa fina, li afegim els ous i seguim batent. Hi posam la farina i el llevat, remenam bé per integrar-ho tot. Hi afegim el plàtan triturat i remenam de nou. Disposam la massa dins motlles de cupcake, deixant-los per la meitat. Hi afegim una culleradeta de Nutella a cada un i tornam a tapar amb un poc de massa. Posam al forn durant 15 minuts fins que són cuits i els deixam refredar.

Topping de toffee
- 100 gr mantega
- 100 gr llet condensada
- 75 gr sucre moreno
- Una mica de canyella (opcional) *no apareix a la recepta original
- Fideus de xocolata

En una olla mesclam els ingredients (mantega, llet condensada, sucre i canyella) i els feim a poc foc, remenant bé perquè no es cremi. La massa va adquirint un color obscur i cada cop és més densa. Quan els cupcakes són freds hi posam a sobre una cullerada de toffee encara calent i decoram amb fideus de xocolata.

dilluns, 20 de desembre de 2010

Especial Nadal 3: Panettone italià






















Fa temps que tenia ganes de fer un Panettone italià, però com veia que duia bastant de feina ho deixava passar, fins que ha arribat Nadal i ha tocar posar-s'hi! Vaig cerca una recepta un poc més senzilla, i en trobar una al blog Lola en la cocina  que era un poc més fàcil que la tradicional.

Ingredients
  • 250 gr farina
  • 250 gr farina de força
  • 25 gr llevat fresc
  • 100 gr sucre
  • 70 ml llet
  • 50 ml aigua
  • 3 vermells d'ou i un ou sencer
  • 150 gr mantega
  • 100 gr panses
  • 100 gr fruita confitada (taronges, llimones, cireres, etc.)
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • 1 raig de cognac
Diluïm el llevat fresc dins l'aigua i llet templades. Ho mesclam amb la farina, ous, sucre, essència de vainilla i mantega. Amassam bé la pasta resultant fins a que no sigui aferradissa. La deixam dins un bol, tapada amb film de cuina durant tot el vespre perquè tovi. Tallam petites les fruites confitades i les mesclam amb les panses dins un bol amb el cognac. 

Al dia següent, quan la massa ja ha tovat, l'extenem en una superfície enfarinada i anam posant les fruites degotades, i anam doblegant la massa fins que totes les fruites quedin ben repartides. Feiem una bolla rodona i la posam dins el motlle de panttone, si no en tenim pot anar bé una llauna de galetes petita, folrada amb paper vegetal. Ho ficam dins una bossa de plàstic i ho deixam tovar unes 5 hores més. Passat aquest temps ho ficam al forn pre-encalentit a 180º durant uns 40 minuts, alerta que no es cremi.

El panttone quan ha tovat












divendres, 17 de desembre de 2010

Fideuà de peix
















Un dels meus plats favorits és el fideuà de peix, que ve a ser com un arròs de peix però amb pasta enlloc d'arròs. Vos deix sa recepta tal i com la faig jo.

Ingredients

- 1 ceba
- 1 domàtiga
- 2 alls
- 2 pastanagues grans
- Caps i espines de peix (rap, merluça)
- Morralla
- Julivert, llaurer, fonoll
- 1 raig de cognag
- 200 gr gambes
- 200 gr calamar o sípia
- Cranquets
- Fideuà
- Sal, prebe bo, prebe vermell
- Colorant alimentici
- Safrà
- Picada: all, julivert i ceba tendra

Primer feim el brou, fent un sofrit amb la domàtiga i la ceba a una olla gran. Hi afegim les herbes (llaurer, julivert, fonoll) i les espines i morralla. Ho deixam daurar i anam pelant i tallant les pastanagues i les hi afegim. Salpimentam i afeigm un raig de cognac, el prebe vermell i colorant alimentici. Hi posam aigua fins dalt i deixam bullir durant una horeta més o manco. Després ho deixam refredar i colam el brou. A una altra olla sofregim les gambes i calamar a trossos amb el safrà, sal i prebe bo. Hi afegim el brou i el fideuà, una o dues grapades per om. Feim una picada (all, julivert i ceba tendra) que incorporam justa al final. Bon profit!

dilluns, 13 de desembre de 2010

Especial Nadal 2: Pa d'espícies alemany (Lebkuchen)















Des de fa anys m'agraden molt els dolços alemanys de Nadal. I un dels meus favorits és el pa d'espícies o Lebkuchen. És un pa dolç, obscur i especiat que resulta molt aromàtic, ideal per a predre amb un cafè, o fins i tot amb vi especiat alemany. Vos deixo la recepta.

Ingredients
  • 150 farina
  • 125 farina integral
  • 250 gr mel
  • 100 ml llet
  • 50 gr sucre moreno
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 3 culleradetes d'espícies speculoos
  • 2 ous
  • 80 gr margarina
  • un poc de sal
  • 100 gr sucre glas
  • 2 cullerades de llet
Encalentim la llet i la mesclam amb la mel, la margarina derretida i els ous batuts, ho mesclam bé. A un altre recipient mesclam les farines, el llevat, la sal, les espícies i el sucre. Mesclam els ingredients líquids amb els humits i ho remenam bé, fins que quedi una massa homogènia. Ho ficam a un motlle engreixat, al forn pre-encalentit a 150º durant una hora. Ho deixam refredar. Feim un glasejat suau amb el sucre glas i dues cullerades de llet teba, mesclam bé i ho posam sobre el pa d'espícies un cop fred.

diumenge, 12 de desembre de 2010

Cupcakes de taronja i xocolata

Avui tenia ganes de fer uns cupcakes emprant la taronja confitada i he pensat en fer-los de taronja i xocolata, dos sabors que combinen molt bé als postres.

Ingredients
  • 150 gr de margarina
  • 150 gr de farina
  • 150 gr de sucre
  • 2 ous
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • 100 gr Gotes de xocolata
  • 10 trossos de taronja confitada
  • 2 culleradetes d'essència de vainilla
Frosting
  • 500 gr de sucre glas
  • 110 gr mantega o margarina
  • 60 ml llet desnatada
  • 1 culleradeta d'essència de vainilla
  • Suc d'una taronja
  • Colorant taronja
  • Fideus de xocolata
Primer feim la massa batent la margarina derretida amb el sucre. Hi afegim els ous batuts, l'essència de vainilla i la taronja confitada tallada en trossets menuts. Hi afegim la farina amb el llevat i remenam bé per a aconseguir una massa homogènia, finalment hi posam les gotes de xocolata i tornam a remenar. Posam la massa dins motlles de muffin i ho enfornam durant una mitja hora, fins que són cuits. Els deixam refredar.

Pel frosting mesclam els ingredients en la batedora fins que quedi una massa homogènia i més bé líquida. Hi afegim unes gotes de colorant taronja, o bé mesclant colorant vermell i groc fins aconseguir el color dessitjar i tornam a batir. Quan els cupcakes són freds hi posam a sobre una cullerada de frosting i ho adornam amb fideus de xocolata.

Bon profit!


dissabte, 11 de desembre de 2010

Llimones i taronges confitades

Les llimones i les taronges confitades són un bon recurs per a donar un toc especial a moltes receptes, tant dolces com salades. Són idònies per a preparar diferents dolços de Nadal com el Panettone italià o el Tortell de Reis. Si tenim taronges o llimones en abundància ve bé conservar-les confitades per a emprar-les en el moment dessitjat.

Ingredients
- 400 ml aigua
- 800 gr sucre
- 8 taronges o llimones

Posam al foc l'aigua amb el sucre, que crearà un almívar. Netejam les taronges o llimones i les tallam ben fines. Les posam dins l'almíbar i les deixam coure durant una hora o un poc més. Després les podem estorjar tant amb l'almívar dins un pot com també seques (les hem de deixar secar sobre una reixeta durant un dia a un lloc orejat i les podem estorjar dins una capsa o pot).

dijous, 9 de desembre de 2010

Especial Nadal 1: Mantecados d'ametlla
















Inauguram l'especial de Nadal amb una recepta de mantecados d'amellta, un dels dolços típics de Nadal. Enguany, com tenia ametlles i saïm casolans, me feia ganes fer-los i han sortit bastant bons. A més no és gaire complicat ;)

Ingredients
- 200 gr saïm
- 300 gr sucre
- 100 gr ametlles crues
- 300 gr farina
- 1 ou
- un poc de sal
- Canyella
- Sèsam

Primer hem de picar les ametlles crues i les hem de torrar bé al forn o a una pella, anant alerta que no es cremin. Després hem de torrar també la farina durant uns 10 minuts, bé dins una pella o bé al forn, remenant sovint. Fonem un poc el saïm i mesclam tots els ingredients en un bol, amassant bé perquè s'integrin. Feim bolletes de la massa, aplanades, i les posam a la safata del forn, les decoram amb un poc de sèsam i ho posam al forn una mitja horeta, fins que estiguin torrats. Els podem estorjar durant setmanes dins una capsa de galetes o bé embolicats amb paper de seda de colors.

divendres, 3 de desembre de 2010

Muffins de plàtan i xocolata

Avui m'han deixat un llibre que feia temps que volia fulletjar, Muffins, gracias Cris! i quina millor manera d'estrenar-lo que fent una recepta! M'he decidit per un mix de dues receptes, els muffins de plàtan però farcits de xocolata, ja que mai n'havia fet i tenia curiositat. S'experiment ha anat bé, són mel i un pecat!

Ingredients
  • 250 farina
  • 150 margarina
  • 1 ou
  • 1 iogurt natural
  • Canyella
  • 2 plàtans
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • 1/2 culleradeta de carbonat
  • Suc d'una llimona
  • 3 cullerades de sucre vainillat
  • 14 bocins de xocolata negre
Topping
  • Mantega
  • Formatge en crema
  • Sucre glas
  • 2 bocins de xocolata
Tallam els plàtans i els deixam amb el suc de llimona, canyella i 1 cullerada de sucre vainillat en un bol. En un altre bol mesclam la farina amb el llevat i el carbonat. En un altre bol batem l'ou amb el sucre i 2 cullerades de sucre vainillat. Hi afegim la margarina derretida, el iogurt i remenam bé. Mesclam els ingredients banyats i aixuts, ben integrats. Hi afegim el plàtan i un poc més de canyella i ho mesclam de nou. Disposam dins motlles de muffin una part, aficam un bocí de xocolata a cada un i tapam amb un poc més de massa. Ho posam al forn durant una mitja hora. Els traiem i els deixam refredar. Per fer el topping mesclam els ingredients i quan tenguin una textura idònia decoram els muffins amb una màniga pastissera.

dijous, 2 de desembre de 2010

5 minutes brownie

Mirando blogs encontré una receta en Sano y de Rechupete que es muy fácil y rápida para hacer un brownie al instante! Ideal para postres improvisados o para darnos un capricho!

Ingredientes
- 1 huevo
- 40 g de azúcar
- 40 g de chocolate negro para fundir
- 40 g de mantequilla sin sal
- 2 cucharadas soperas de zumo de mandarina
- 40 g de harina
- 10 nueces

Fundimos el chocolate junto con la mantequilla en el microondas (1 minuto) y lo mezclamos con el zumo de mandarina. Batimos el huevo con el azúcar hasta que obtengamos una mezcla espumosa. Añadimos la harina tamizada y removemos hasta homogeneizar la mezcla. Incorporamos el chocolate a la mezcla de huevo, azúcar y harina, removiendo bien hasta que quede bien mezclado. Distribuimos esta masa en 2 boles o tazas, debiendo quedar por debajo de la mitad de dichos recipientes y coronamos con las nueces. Lo metemos en el microondas a máxima potencia durante 2 minutos y lo dejamos 3 minutos más reposando. Voilà!

dimecres, 1 de desembre de 2010

La baranda
















S'altre dia vam anar a sopar a La Baranda, restaurant italià situat a Sant Magí. Ja l'havia tastat altres vegades però aquest pic vaig quedar encantada i és que tot va ser boníssim i el servei i el lloc també excepcionals.

El restaurant estava tranquil, amb un parell de taules ocupades, cosa que s'agraeix en ple divendres ja que solen estar tots molt plens i hi ha molt de renou. Ens vam deixar seduir per les especialitats del dia, així vam demanar d'entrant mozzarela de buffala italiana, excepcional! molt gustosa i sucosa, acompanyada de domàtiga i rucola. Després vam demanar de plat principal els parpadelle amb ragú de cèrvol, que van ser exquisits! i finalment vam demanar de postre un tiramisú, dels més bons que he provat mai. Vam beure vi Viña Pomal (Rioja) reserva 2004 i ens van convidar a un xupito de Limoncello.

Si vos fa ganes tastar un bon restaurant italià, anau a La Baranda.

Restaurant La Baranda
C/ Sant Magí, 29
07013 Palma (Mallorca)
971 454 525